Ugrás a tartalomra

Kikért szurkolhatunk az olimpia 12. napján?

2021.08.03
20:07
2021.08.03
20:37
Forrás
Pannon RTV
Gazdag program vár a szerb és a magyar olimpikonokra, valamint a szurkolókra is szerdán.

A szerb olimpikonok közül Bojan Zdelar kajakos 200 méteren 02.51-től, Strahinja Stefanović ugyanebben a számban 2,58-tól versenyez.

Őket követően 3.40-kor kajakba száll Milica Novaković, és 500 méteren versenyez.

Vigaszágon folytathatja olimpiai szereplését a birkózó, Zurab Datunašvili. Bár első mérkőzésén kikapott ukrán ellenfelétől, mégis marad esélye, mert az ukrán döntőbe jutott. Az éremért Datunašvilinek két meccset is meg kellene nyernie, holnap hajnalban, 4 órakor szurkolhatunk neki. 4.30-kor Andrija Micić birkózó az 57 kilogrammosok kategóriájában lép szőnyegre.

A csapatsportolók közül először a női kosárlabdázóknak szurkolhatunk, akik Kínával játszanak negyeddöntőt 3.00-tól, majd 10.00-tól a röplabdázó lányok az olaszokkal mérkőznek meg, szintén az elődöntőbe jutásért. 

A napot a szerbeknél a vízilabdázók zárják 11.20-tól, akik az olaszokkal játszanak negyeddöntőt.

A magyar olimpiai csapat tagjaként bátyja, Lőrincz Tamás sikere után a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lőrincz Viktor is aranyérmes lehet szerdán a tokiói olimpián. A testvéréhez hasonlóan a világranglista-vezető magyar olimpikon a fináléban a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyukkal találkozik.

Megkezdik a szereplésüket a nyíltvízi úszók, a kajak-kenu versenyek harmadik napján pedig újabb négy számban rendeznek elő- és reményfutamokat. Kozák Danuta és Csipes Tamara egyesben szerepel 500 méteren, előbbi címvédőként. A férfi K-2 1000 méteren az egyesben friss olimpiai bajnok Kopasz Bálint Nádas Bencével, Varga Ádám Béke Kornéllal evez egy hajóban.

A női kenu egyeseknél 200 méteren Takács Kincső és Balla Virág, míg férfi K-1 200 méteren Tótka Sándor és Csizmadia Kolos száll vízre. Az Olimpiai Stadionban folytatódnak az atlétikai versenyek. Krizsán Xénia elkezdi a hétpróbát. Szűcs Valdó elődöntőzik 110 méter gáton, míg a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert a selejtezőben szerepel.

A súlyemelők versenyének zárónapján indul a sportág egyetlen magyar képviselője, a plusz 109 kilogrammos Nagy Péter. Negyeddöntőben játszik a férfi vízi- és a női kézilabda-válogatott, előbbi a horvátokkal, utóbbi a norvégokkal. 

Tokió 2020
olimpia

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.