Ugrás a tartalomra

Kis birkózóknál járt a Télapó

2023.12.21
11:40
2023.12.21
17:10
Forrás
Pannon RTV
A Télapó a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémiára is ellátogatott, ahol közel 300 gyereknek adott át csomagot. A rendezvényen Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is tiszteletét tette.

Megtelt kis birkózókkal a Vajdasági Birkózóakadémia szerda délután. Az intézmény birkózóiskoláinak növendékei is részt vettek az ünnepségen, hiszen már 10 vajdasági településen működik birkózóiskola. A program ideje alatt stafétázás, játékok, birkózó bemutató is várta a fiatalokat.

A rendezvény végén a Télapó is megérkezett, természetesen nem üres kézzel.

Pernyész Bence, birkózó, Potisje Birkózó Klub, Martonos: „Nagyon jól éreztem magam, szép nagyon a terem is, nagyon tetszettek a gyakorlatok, a kis verseny is nagyon tetszett.”

Kószó Kármen, birkózó, Potisje Birkózó Klub, Martonos: „Stafétáztunk és most jött a Mikulás is, kaptunk csomagot, nagyon jól éreztük magunkat.”

Fátyol Dominik, birkózó, Potisje Birkózó Klub, Martonos:
„ - Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó volt, remélem, hogy jövőre is ilyen lesz.
- Akkor te még sokáig szeretnéd folytatni a birkózást?
- Igen, szinte életem végéig.”

A rendezvényen Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is részt vett, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a vajdasági birkózás támogatása fontos számukra és az a céljuk, hogy az itteni birkózók itt legyen sikeresek, a szülőföldjükön.

Németh Szilárd, elnök, Magyar Birkózó Szövetség: „Gyakorlatilag mondhatom azt, hogy itt kicsiben a sportban, a birkózásban ugyanazt látom, mint egy héttel ezelőtt a választásokon. Megerősödött a magyar közösség, nagyon nehéz körülmények között és megmutatja itt az egész világnak, hogy élni akar és hogy itt akar élni Vajdaságban és itt szeretne boldogulni a Vajdaságban.”

Az illetékesek elmondták, hogy a jövőben is bővíteni fogják a birkózóiskolák számát, így a jövő évi karácsonyi ünnepség még népesebb lehet.

birkózás
Vajdasági Birkózóakadémia
Martonos
Potisje Birkózó Klub

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.