Ugrás a tartalomra

Kisorsolták az Eb-selejtező csoportjait

2018.12.02
18:40
2024.03.19
08:43
Forrás
MTI, VajdaságMA
Szerbia Portugáliával, Ukrajnával, Litvániával és Luxemburggal, a magyar válogatott pedig Horvátország, Wales, Szlovákia, valamint Azerbajdzsán együttesével játszik a 2020-as Eb selejtezősorozatában.

Szerbia Portugáliával, Ukrajnával, Litvániával és Luxemburggal került egy csoportba a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A Dublinban megtartott vasárnapi sorsolás szerint a magyar válogatott pedig Horvátország, Wales, Szlovákia, valamint Azerbajdzsán együttesével játszik majd.

Mindegyik csoportból az első kettő jut ki a kontinensviadalra, amelynek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest is, ahol három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Peter Morrison

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának döntése értelmében az Eb-nek otthont adó 12 ország csapatai közül legfeljebb kettő kerülhetett azonos csoportba, hogy a házigazdák mindegyikének legyen esélye a részvétel kiharcolására, illetve azon országokból is legfeljebb kettőt sorsolhattak össze, amelyeket szélsőséges téli időjárás szokott sújtani. Öt párharc - örmény-azeri, gibraltári-spanyol, koszovói-bosnyák, koszovói-szerb és ukrán-orosz - politikai okokból nem volt engedélyezett, és a nagy távolságra is vonatkozott korlátozás.

A sorsolásra hat kalapot alakítottak ki, de az elsőt két részre bontották, mert a Nemzetek Ligája jövő júniusi négyes döntőjében érdekelt válogatottaknak - Portugália, Svájc, Hollandia és Anglia - mindenképpen ötcsapatos csoportba kellett kerülniük, hogy számukra szabad legyen a döntő időpontja.

Az Eb-selejtező mérkőzéseit jövő márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben dupla fordulók keretében bonyolítják le, az ötcsapatos csoportok résztvevőinek pedig lesz két szabadnapjuk.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Peter Morrison

Az Eb-selejtező csoportjai:
A csoport: Anglia, Csehország, Bulgária, Montenegró, Koszovó
B csoport: Portugália, Ukrajna, Szerbia, Litvánia, Luxemburg
C csoport: Hollandia, Németország, Észak-Írország, Észtország, Fehéroroszország
D csoport: Svájc, Dánia, Írország, Georgia, Gibraltár
E csoport: Horvátország, Wales, Szlovákia, Magyarország, Azerbajdzsán
F csoport: Spanyolország, Svédország, Norvégia, Románia, Feröer-szigetek, Málta
G csoport: Lengyelország, Ausztria, Izrael, Szlovénia, Macedónia, Lettország
H csoport: Franciaország, Izland, Törökország, Albánia, Moldova, Andorra
I csoport: Belgium, Oroszország, Skócia, Ciprus, Kazahsztán, San Marino
J csoport: Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Görögország, Örményország, Liechtenstein

selejtező

Most

16:43, Frissítve: 16:57

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.
16:26

Így várja Budapest a kínai elnököt

Belgrádból Budapestre repül a kínai elnök. Hszi Csin-ping péntekig tartó látogatása során kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel.
15:19, Frissítve: 17:27

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.