Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kolumbia után irány München

2022.08.10
21:00
2022.08.10
21:19
Forrás
Pannon RTV
Aranyéremmel tért haza a kishegyesi Világos Adriana a Kolumbiában megszervezett U 20-as világbajnokság gerelyhajító versenyéről. A kishegyesi gerelyhajító legközelebb vasárnap lép ismét pályára a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon.

A 18 éves atléta 63 méter 52 centiméteres dobásával megvédte világbajnoki címét. Eredményével fölényesen vált a mezőny legjobbjává, ugyanakkor új szerbiai csúcsot és U 20-as világbajnoki versenycsúcsot állított fel. 

Pannon RTV

Büszkén mutatta stábunknak újabb aranyérmét Világos Adriana. A kishegyesi gerelyhajító maximálisan elégedett az elért eredménnyel. „Az volt a célunk, hogy megvédjem a tavaly szerzett titulusomat és nagyon boldog vagyok és elégedett, hogy sikerült és nem csak, hogy nyerni, hanem nagyon jó szériám volt, négyszer dobtam 60 méter felett, kétszer egyéni csúcsot, ami a világbajnokságoknak is a csúcsa egyben, 63,52, igazából elég jó formában érzem magam.” 

Pannon RTV

A sikert követően sincs megállás, Adriana már a következő megmérettetésre készül édesanyjával, aki egyben edzője is. 

Világos Györgyi, edző: „A következő versenyünk a müncheni Európa-bajnokság lesz, ami már nagyon közel van, így gőzerővel kell készülnünk arra a versenyre és egy pár napos felkészülés maradt itthon, mert már vasárnap indulni fogunk Münchenbe. Erőnléti edzéseket terveztem erre az időszakra.” 

A müncheni felnőtt Európa-bajnokságon huszonnégy versenyző indul. Adriana célja, hogy megdöntse a junior világcsúcsot, ami 63,86 cm. 

Világos Adriana
gerelyhajítás

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.