Ugrás a tartalomra

Kolumbia után irány München

2022.08.10
21:00
2022.08.10
21:19
Forrás
Pannon RTV
Aranyéremmel tért haza a kishegyesi Világos Adriana a Kolumbiában megszervezett U 20-as világbajnokság gerelyhajító versenyéről. A kishegyesi gerelyhajító legközelebb vasárnap lép ismét pályára a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon.

A 18 éves atléta 63 méter 52 centiméteres dobásával megvédte világbajnoki címét. Eredményével fölényesen vált a mezőny legjobbjává, ugyanakkor új szerbiai csúcsot és U 20-as világbajnoki versenycsúcsot állított fel. 

Büszkén mutatta stábunknak újabb aranyérmét Világos Adriana. A kishegyesi gerelyhajító maximálisan elégedett az elért eredménnyel. „Az volt a célunk, hogy megvédjem a tavaly szerzett titulusomat és nagyon boldog vagyok és elégedett, hogy sikerült és nem csak, hogy nyerni, hanem nagyon jó szériám volt, négyszer dobtam 60 méter felett, kétszer egyéni csúcsot, ami a világbajnokságoknak is a csúcsa egyben, 63,52, igazából elég jó formában érzem magam.” 

A sikert követően sincs megállás, Adriana már a következő megmérettetésre készül édesanyjával, aki egyben edzője is. 

Világos Györgyi, edző: „A következő versenyünk a müncheni Európa-bajnokság lesz, ami már nagyon közel van, így gőzerővel kell készülnünk arra a versenyre és egy pár napos felkészülés maradt itthon, mert már vasárnap indulni fogunk Münchenbe. Erőnléti edzéseket terveztem erre az időszakra.” 

A müncheni felnőtt Európa-bajnokságon huszonnégy versenyző indul. Adriana célja, hogy megdöntse a junior világcsúcsot, ami 63,86 cm. 

Világos Adriana
gerelyhajítás

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.