Ugrás a tartalomra

Köszöntötték a sikeres birkózókat Magyarkanizsán

2023.05.11
10:37
2023.05.11
17:57
Forrás
Pannon RTV
Nyolc érmet szereztek a Vajdasági Birkózóakadémia növendékei a nemrégiben megszervezett Balkán-bajnokságon Görögországban. A fiatalokat ünnepi fogadáson köszöntötték a magyarkanizsai Birkózóakadémián szerda délután.

Virágcsokorral és ajándékkal köszöntötték a Balkán-bajnokságon részt vevő akadémistákat Magyarkanizsán. A 15 éves Ivana Gajić aranyéremmel tért haza Görögországból: „A Balkán-bajnokságon vettünk részt Görögországban, három meccsem volt. Az első meccsen egy bolgár lánnyal, a harmadikon egy moldávval, a második meccsen pedig egy horvát lánnyal birkóztam.”  

Győri Iringó a görögországi megmérettetésen a dobogó második fokára állhatott fel: „73 kilóban, egy korosztállyal feljebb indultam, nem gondoltam volna, hogy érmet fogok szerezni. A sorsolás jól jött ki.” 

A Balkán-bajnokságon összesen 15 érmet birkóztak össze a szerbiai fiatalok, ebből nyolc érmet az akadémia növendékei szereztek meg.  

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia, Magyarkanizsa: „Én úgy gondolom, hogy ez az eredmény teljes mértékben kielégíti az elvárásainkat, hiszen nyolc érmet nyertek a gyerekek, ebből kettő arany, kettő ezüst és négy bronz érem. Ami pedig külön megelégedést jelent a számunkra, hogy négy fiú és négy lány nyert érmet. Ez azt jelenti, hogy jól döntöttünk akkor, amikor a női birkózást is felvettük a programunkba.” 

Az akadémistákra hat komoly nemzetközi verseny is vár az elkövetkező hónapokban.

Bálint Zoltán
Vajdasági Birkózóakadémia
Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
Magyarkanizsa
birkózás

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.