Ugrás a tartalomra

A középfutamokkal folytatódott a 14. Nemzeti Vágta

2021.10.03
10:54
2021.10.03
17:06
Forrás
Pannon RTV
A Hősök terén megrendezett versenyen a második napon is több vajdasági lovas és ló lépett pályára. Szabó Nikolett Szabadka színeiben és a vajdasági Nagy Arnold Heves képviseletében pedig a délutáni döntőbe is bejutott.

Abony, Farkaslaka, Kerekegyháza, Heves és Szabadka jutott be a 14. Nemzeti Vágta döntőjébe. Szabó Nikolett Pipacs nevű lován, Szabadka színeiben elsőként futott be a célba a vasárnap délelőtti középdöntőben is.

Szabó Nikolett, Szabadka lovasa, Nemzeti Vágta:
„- Egy fantasztikus lovat lovagoltam, Pipacsot idén lovagolom először, és egy szív-lélek kanca, az biztos.
- És egyébként milyen volt? Tegnap is hátrányból indultál, és ma is később tudtál csak előzni.
- Igen, a startnál nagyon problémás a ló, nagyon el akar indulni, nagyon szeretne menni, tudja, hogy hol van, akar versenyezni, de fel tudta hozni idáig, a döntőben egy kicsit jobban kell majd startolni, mert az egy erős mezőny lesz.”

Nagy Arnoldot mindenki ismeri, és nem csak Vajdaságban, hanem az egész Kárpát-medencében. Kétszer volt harmadik a budapesti Nemzeti Vágtán, kétszer pedig el is vitte a fődíjat Temerinnek. Ő volt az első versenyző, akinek először sikerült a címvédés a Hősök terén, kétszer egymás után nyerte meg a versenyt Fantázia lovával.

Nagy Arnold, Heves lovasa, Nemzeti Vágta: „Nincs most akkora stressz, mert eddig mindig jöttek oda hozzám az emberek, hogy na meglesz, meglesz? Reméljük, hogy meglesz a harmadik, és ez engem nagyon terhelt. És így most idén nincs akkora terhelés, és én sem fogtam fel úgy, hogy ezt most nagyon muszáj, hanem jöttem egyet lovagolni, egyet szórakozni. És hál' Istennek a tegnapi futamot sikerült majdnem pályarekordban megnyernem, most a középfutamot pedig pályarekordban nyertem, én vagyok az első, aki a legjobb időt futotta.”

 

Hatalmas küzdelemben maradt alul Rostás Zsolt és London abban a középfutamban, amelyet végül Szabadka lovasa nyert meg. Rostás Zsolt Adorján színeiben másodikként futott a célba, Bálint Denis Tiszaladány színeiben pedig szintén ebben a középfutamban negyedik lett. Bácsfeketehegy színeiben Cékus Noémi és Gulyás Szabolcs Királyhalom képviseletében egyaránt harmadik lett a középfutamában.

A Kishuszár vágtában Erdei Anna Dorka Kishegyes színeiben Bohóc nevű lovával továbbjutott a 15 órakor kezdődő döntőbe.

Nemzeti Vágta
Rostás Zsolt
Szabó Nikolett

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.