Ugrás a tartalomra

Közös felkészülésen a korosztályos szerb és magyar birkozó válogatott

2018.07.05
17:10
2020.02.25
08:50
Forrás
Pannon RTV
Az első közös edzés helyszíne a Zentai Sportcsarnok, ahol a két válogatott egész héten együtt gyűjti az erőt a hónap végén kezdődő római ifjúsági Európa-bajnokságra.

Az idén októberben Magyarország lesz a felnőtt birkózó világbajnokság házigazdája. Ezt megelőzően Rómában megrendezik az ifjúsági Eb-t, valamint a szlovákiai Nagyszombatban a vb-t. Utóbbi két nagyversenyre közösen készül a korosztályos szerb és magyar válogatott. Balo Petar, a szerbiai ifjúsági válogatott edzője: „Nagyon sok szőnyegmunka van. Többnyire technikázás meg szituációs harcok, de van küzdők is, irambirkózás, dobások, tényleg jól dolgoznak a gyerekek és elég megterhelő nekik.”

A két válogatott együttműködése nem újdonság, hiszen nemcsak az ifjúsági, hanem a felnőtt korosztályban is rendszeresek a közös edzések. Struhács György, a Magyar ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya: „Én azt hiszem ez mindenkinek jó, akár a magyar válogatottnak, akár a szerbeknek, hiszen többen vagyunk, több ellenféllel tud mindenki megmérkőzni, színesebbek az edzések is, mert nemcsak mi tartunk edzést, hanem a szerb edzők is, így szélesedik az a skála, amin tudunk mozogni az edzéseken.”

Az együttműködés kapocsa Sreten Damjanović egykori világbajnok birkózó, aki már évek óta a szerbiai felnőtt válogatott edzője. „A juniorok meg a szeniorok együtt dolgoznak évek óta. Általában a nagyobb versenyek előtt, mint amilyen az Eb vagy a vb együtt edzünk vagy ott Magyarországon vagy itt.”

Maguk a versenyzők is elégedettek az edzésekkel és a feltételekkel, amelyek körül veszik őket az edzőtáborozás ideje alatt. Szőke Alex, a magyar ifjúsági birkózó válogatott tagja: „Nagyon jók az edzések a szerbekkel. Nagyon jó a hangulat, mivel megtaláltuk a közös nevezőt. A hely és maga a szálloda,a csarnok is nagyon fantasztikus.”

A zentai közös edzés pénteken zárul, majd a jövő héten mindkét válogatott külön-külön edz, két hét múlva pedig Tatabányán, a Magyar Birkózó Válogatott edzőközpontjában folytatja a két korosztályos válogatott a közös felkészülést a római Eb-re, illetve a nagyszombati vb-re.

válogatott
felkészülés
birkózás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.