Ugrás a tartalomra

Legyőzte a DAC csapatát a Partizan

2021.07.23
10:50
2021.07.23
16:29
Forrás
Pannon RTV
1-0-ra legyőzte a szerb Partizan a felvidéki DAC Dunaszerdahely csapatát a labdarúgó Konferecia Liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc első mérkőzésén Belgrádban.

A meccsen főleg a szerb csapat játszott mezőnyfölényben, de a DAC Dunaszerdahely is végig nagy erővel küzdött azért, hogy megpróbáljon egyenlíteni.

A mérkőzést a Partizan nagy erővel kezdte, a DAC Dunaszerdahely kapusának már a második percben nagyot kellett védenie. A szerb csapat a továbbiakban is mezőnyfölényben játszott. A 19-dik percben Lazar Marković, a Partizan játékosa remek passzt kapott a tizenhatos vonalnál, majd egy tekeréssel kilőtte a kapu bal alsó sarkát. Ezzel meg is lett az 1-0-ás eredmény a szerb csapat javára.

A második félidőben is a Partizan kezdett jobban. A DAC ekkor ugyan már többet birtokolta a labdát, gólt azonban nem tudtak szerezni, így a mérkőzés végén maradt az 1-0-ás eredmény a Partizan javára.

Németh Antal, vezetőedző, FC DAC Dunaszerdahely: „Igaz, hogy kaptunk egy gólt, de utána elég stabilan tudtunk játszani. A szünetben sem az volt a tervünk, hogy megtartsuk az eredményt, szerettünk volna még aktívabban támadni, esetleg helyzeteket kialakítani. Ebből ugyan nagyon sok nem valósult meg, de már legalább kevesebb hibával játszottunk, és így egy olyan játék alakult ki, ami talán nem volt annyira közönségszórakoztató, viszont mi próbáltunk a végén is nagy erőket mozgósítani annak érdekében, hogy egyenlítsünk és gólt szerezzünk.”

A játékosoknak sokat jelentett, hogy szurkolók is részt vehettek a mérkőzésen. 13 ezren követték a találkozót élőben Belgrádban.

Schäfer András, labdarúgó, DAC Dunaszerdahely: „Az ilyen mérkőzésekért érdemes fociznia egy játékosnak. Az ilyen mérkőzésekért kezdi el egy gyerek az iskolában a focit, a labdarúgást. Nagyon jó volt a hangulat. Sajnáltuk, hogy nem lehet telt ház, de így is tényleg nagyon jó hangulatot varázsoltak a nézők, a szurkolók. De a mi szurkolótáborunk is nagyon híres erről, úgyhogy reméljük mi is telt ház előtt, vagy legalább félház előtt fogadhatjuk őket.”

A Partizan vezetőedzője gratulált a játékosainak, akik szerinte a maximumot nyújtották a mérkőzésen.

Aleksandar Stanojević, vezetőedző, FK Partizan: „Elégedettek lehetünk, győztünk a mérkőzősen, ami nagyon fontos számunkra. Az első mérkőzés Európában. Másfelől sajnálom, hogy nem használtuk ki a helyzetet. Nem emlékszem, utoljára mikor volt ennyi százszázalékos helyzetünk egy európai mérkőzésen. Szerintem többet érdemeltünk, mint az 1-0.”

A mérkőzés visszavágóját jövő csütörtökön 20 óra 45 perckor játsszák Dunaszerdahelyen.

A Konferencia Liga selejtezőjében az újvidéki Vojvodina 1-0-ra győzött idegenben az FK Panevezys otthonában, Litvániában.

A magyar csapatok közül az Újpest 2-1-re nyert a liechtensteini FC Vaduz ellen, míg a Puskás Akadémia 3-0-ra kikapott idegenben a lett RFS vendégeként.

DAC
Dunaszerdahely
Konferecia Liga
Partizan

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.