Ugrás a tartalomra

Lehet, hogy nézők nélkül versenyeznek jövőre az olimpián

2020.07.28
11:33
2021.01.28
17:40
Forrás
MTI
Az, hogy az érdeklődőket beengedik-e a versenyhelyszínekre, és ha igen, mekkora számban, a koronavírus-járvány alakulásától függ.

Nézők nélkül is meg lehet rendezni a jövő évre halasztott tokiói olimpiát és paralimpiát - állítja a japán Liberális Demokrata Párt egyik politikusa. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a japán szervezőbizottság egyformán kifejezte reményét, hogy a szurkolók ott lehetnek majd a lelátókon, ugyanakkor vezető tisztségviselők mindkét fél részéről elismerték, a koronavírus-járvány alakulásának függvényében előfordulhat, hogy az érdeklődőket mégsem engedhetik majd be a versenyhelyszínekre, vagy legalábbis korlátozásokra kerülhet sor. A szervezők a közelmúltban arról számoltak be, hogy több forgatókönyvvel készülnek, és ugyanezt erősítette meg Thomas Bach NOB-elnök a múlt héten, egy évvel a tervezett rajt előtt. „Mindent számításba kell vennünk, hogy mi történhet, mi fordulhat elő. Egy alapelvet állítottunk fel, ami mindent megelőz. A prioritás az, hogy az olimpiarendezésnél odafigyelünk az összes résztvevő egészségére, annak megóvására” - hangsúlyozta Thomas Bach.

2021
Tokió
Tokió 2020
nézők
járvány
koronavírus
üres lelátók
olimpia

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.