Ugrás a tartalomra

Letették az esküt a magyar paralimpikonok

2016.08.28
14:54
Letették az esküt a szeptember 7
Letették az esküt a szeptember 7. és 18. között Rio de Janeiróban tartandó paralimpián versenyző magyar csapat tagjai a Nemzeti Színházban tartott vasárnapi ünnepségen Budapesten. Áder János köztársasági elnök levélben köszöntötte a magyar paralimpikonokat. Azt írta: bár testben különbözünk, különböznek a lehetőségeink, de a lélek számára nincsenek határok. A sportolók részéről Varga Katalin kajakos és Tunkel Nándor erőemelő mondta el az eskü szövegét. A magyarok első csoportja csütörtökön indul Rióba, majd szombaton és szeptember 6-án követik őket a többiek. A csapat zászlaját a nyitóünnepségen a hetedik paralimpiájára készülő, kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Ráczkó Gitta viszi. A fogyatékkal élő sportolók seregszemléjén 43 fős magyar sportolói delegáció vesz részt, ekkora létszámú egyéni versenyzői csapat soha nem indult még Magyarországról. (MTI)
paralimpia

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.