Ugrás a tartalomra

Ma lenne 95 éves Buzánszky Jenő, a magyar Aranycsapat hátvédje

2020.05.04
14:58
Forrás
MTI
Ma lenne 95 éves Buzánszky Jenő, a magyar Aranycsapat hátvédje, a Nemzet Sportolója.

49 alkalommal ölthette magára a magyar válogatott mezét és világraszóló sikereknek volt a részese, olyanoknak, amelyek a magyar sporttörténelemben is a legkiemelkedőbbnek számítanak - közölte az Aranycsapat Testület. Buzánszky Jenő tagja volt az olimpiai bajnok csapatnak, játszott 1953-ban Wembley-ben, az évszázad mérkőzésén, ahol a magyar válogatott 6-3-ra legyőzte az angol válogatottat. Idén a járvány miatt nem koszorúznak Buzánszky Jenő szülőházánál, lélekben emlékeznek rá. A legendás focista öt évvel ezelőtt, 2015. január 11-én hunyt el Esztergomban. 

labdarúgó
Buzánszky Jenő
aranycsapat

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.