Ugrás a tartalomra

Ma tartották a második Szabadkai Félmaratont

2018.09.02
13:38
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Idén már a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által hitelesített pályán futnak a résztvevők.

13:35 - Megkezdődött a futóverseny díjátadó ünnepsége. A dobogósokon kívül elismerésbe részesültek az egyes kategóriák nyertesei is, valamint különdíjakat is osztottak.

12:00 - Befutott a második Szabadkai Félmaraton női győztese. Nora Tklja szabadkai futó 1 óra 27 perc és 30 másodperc alatt ért célba. A tavalyi második helyezettnek idén sikerült aranyérmet nyernie a 21 kilométeres távon.

11:50 - Befutott a második Szabadkai Félmaraton férfi győztese. Aleksandar Adžić belgrádi futó 1 óra 15 perc és 47 másodperc alatt futotta le a 21 kilométeres távot. Ez a pálya rekordja is egyben, ugyanis Szerbia legjobb maratonfutója 2 percet javított a tavalyi verseny eredményén.

11:30 - A verseny 56. percében a célhoz ért Pásztor István, a VMSZ elnöke is családjával.

10:55 - Befutott az 5 kilométeres futam női győztese. Katarina Pohlod 18 perc 27 másodperc alatt ért célba.

10:50 - Befutott az 5 kilométeres futam férfi győztese. Nagy Gellért Béla zentai versenyző 16:38-as idővel nyerte meg a versenyt.

10:30 - A bemelegítés után elrajtolt az 5 kilométeres és a 21 kilométeres futam.

10:05 - Hivatalosan is megnyitotta kapuit a második Szabadkai Félmaraton. A versenyt Mester Gyula olimpiai bajnok, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. A résztvevőket Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, Szabadka város Képviselő-Testületének elnöke köszöntötték.

09:05 - Elrajtoltak a gyermekfutamok a Korzón. Az idén 429 gyermek nevezett be a versenyre.

A városnapi rendezvénysorozat keretében megrendezett futóverseny a főtérről startolt. A versenyzők áthaladtak a Harcosok sorakozója lakótelepen, a Sugárúton, a Szegedi és a Zentai úton a Patria szállóig, de elhaladtak a Zsinagóga és a Raichle palota előtt is. A futóverseny miatt Szabadka több utcáját is lezárták vasárnap 10 és 14 óra között, a Subotica Trans Utasszállító Közvállalat pedig rendkívüli menetrendet iktatott be a forgalomkorlátozás ideje alatt.

A versenyzők az öt kilométeres élményfutamra, valamint a 21 kilométeres félmaraton távra jelentkezhettek. Idén már a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által hitelesített pályán futnak a résztvevők. Ez azt jelenti, hogy ha valaki Európa- vagy világcsúcsot futna, akkor ez a Nemzetközi Szövetség által hiteles időnek lenne tekinthető.

A reggeli előkészületeket követően a program gyermekfutamokkal indult, majd a hivatalos megnyitót követően fél 11-től elrajtoltak az 5 kilométeres versenyek és a félmaraton. Az abszolút és korosztályos győzteseket fél kettőkor hirdették ki.

A Sat-Trakt cég ebben az évben is támogatta a 2. Szabadkai Félmaratont. Jablan Aleksandar, a Sat-Trakt képviselője is indult a futamon. Célba érése után elmondta, a cég számos sportrendezvény támogatója, amelyek a hálózatuk által lefedett községek területén kerülnek megrendezésre. A Sat-Trakt az idei félmaratonon pihenőhelyeket biztosított, ahol a versenyzők és a látogatók vizet kaphattak, illetve két lemezlovas gondoskodott a jó hangulatról.

A Pannon RTV a rendezvény médiatámogatójaként idén is élő adásban közvetítette a Szabadkai Félmaratont, a weboldalunkon pedig folyamatosan tájékoztattunk a versenyről.

Szabadka
Szabadkai Félmaraton

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.