Ugrás a tartalomra

Magyar és szerb versenyzők is pályára léptek ma az olimpián

2018.02.15
11:38
2024.03.19
08:52
Három magyar és két szerb érdekeltségű döntőt tartottak eddig a pjongcsangi téli olimpia mai versenynapján.

Férfi lesiklásban a szerb Marko Vukićević a 41., Marko Stevović az 51., a magyar Kékesi Márton pedig az 53. helyen végzett. A versenyen kettős norvég diadal született, ugyanis az első helyet Aksel Lund Svindal szerezte meg, honfitársa, Kjetil Jansrud előtt.  

Női óriás-műlesiklásban Nevena Ignjatović a 26. helyen zárt, a magyar Hozmann Szonja 49. lett, míg a másik magyar sízőt, Maróty Mariannt szabálytalan sícipő miatt kizárták. Az olimpiai bajnoki címet az amerikai Mikaela Shiffrin szerezte meg, a norvég Ragnhild Mowickel és az olasz Federica Brignone előtt.

Megrendezték a női sífutók 10 km-es számát is, melyben a magyar Szőcs Emőke a 77. helyen ért célba, a számot a norvég Haga nyerte, a svéd Kalla, valamint a norvég Björgen és a finn Parmakoski előtt, utóbbiak holtversenyben állhattak a dobogó harmadik fokára. 

Műkorcsolyában 30 év elteltével született újra német arany, ugyanis a párosok versenyében a német Aljona Szavcsenko, Bruno Massot kettős diadalmaskodott. Az ukrán származású Szavcsenko Vancouverben és Szocsiban, Robin Szolkowyval párban, szerzett már két bronzérmet.

Hódeszkában megszakadt az amerikai hegemónia, ugyanis a férfiak krossz versenyszámát a francia Pierre Vaultier nyerte, az ausztrál Hughes és a spanyol Hérnandez előtt.

Megszületett az első szlovén érem, miután Jakov Fak öt és fél másodperccel a győztes norvég, Johannes Bö mögött ezüstérmet nyert a sílövők 20 km-es versenyén.

A nők 15 km-es viadalában meglepetésre a svéd Hanna Öberg diadalmaskodott. A női olimpiai biatlon versenyek történetében ő az első, aki hibátlan lövőteljesítménnyel lett olimpiai bajnok.

Döntőt rendeztek még a férfi gyorskorcsolyázók 10 ezer méteres távján, és szánkó csapatversenyben is, előbbit a kanadai Ted-Jan Bloemen, utóbbit pedig Németország nyerte.

Phjongcshang
olimpia

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.