Ugrás a tartalomra

A magyar női kosárlabda-válogatott kikapott a törököktől

2023.06.16
15:10
2023.06.16
15:18
Forrás
MTI
A magyar női kosárlabda-válogatott óriási csatában, minimális különbséggel kikapott Törökországtól pénteken az Európa-bajnokság második fordulójában Ljubljanában, így még nem biztosította be a továbbjutást a csoportkörből.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese a csütörtöki nyitányon remek hajrával 89-67-re verte a szlovákokat, a törökök viszont 71-63-ra kikaptak a címvédő szerbektől. A második ellenfél valamivel keményebbnek ígérkezett, ugyanis a nemzetközi szövetség által a torna előtt kiadott erősorrendben - melyben a magyarokat a hatodik helyre tették - a szlovákok a 15., a törökök viszont a kilencedikek voltak.

Mindkét együttes idegesen kezdett, három perc alatt csak öt pontot láthatott a mintegy 200 magyar szurkoló. A Belgiumból a DVTK-hoz igazolt Lelik Réka és a török Mersinhez készülő Kiss Virág is "beköszönt" a triplavonalon túlról, Hamarosan 14-8 állt a nagyórán, az ellenfél ekkor csupán két mezőnykosárnál tartott. A 18-13-ra hozott nyitónegyedre nem lehetett panasz, a szívós védekezés pedig a folytatásra is kitartott. McCowan sokat ügyetlenkedett támadásban - dühében a reklámtáblához is vágott egy tartaléklabdát -, majd Lelik nyolcméteres triplájával tíz pontra nőtt a különbség (32-22). A nagyszünetben 34-26 volt az állás a magyarok javára.

Fordulás után maradt a nyolc-tíz pontos előny, aztán egy palánk alatti csata után McCowan ráesett a földön Határ térdére - melyben tavaly elszakadtak a szalagok -, és a fél évet kihagyó center néhány percre bement az öltözőbe. Ruff-Nagy Dóra hetedik pontjával 11 pontra nőtt a távolság, az 51-42-ről induló zárószakaszt viszont 0-4-gyel kezdte a nemzeti csapat, Székely Norbert pedig időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Az ellenfél 53-50-re feljött, ismét nyílttá vált a csata, aztán Lelik két triplája valamelyest megnyugtatta a kedélyeket, de a hajrá így is izgalmasan alakult. Kiss is betalált kívülről - ez volt a csapat tizedik hármasa -, az utolsó perc mégis 67-67-ről kezdődött. Kiss egy büntetőt értékesített, majd Sevgi Uzun duplájával 2-3 óta először vezettek a törökök (68-69). A magyar támadásnál lejárt a 24 másodperc, a tökökök is kihagytak két büntetőt, majd az utolsó akciónál Leliket szerelte McCowan, így végül a tökökök ünnepelhettek.

Az Eb-n a négy csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezettek számára fejeződik be a csoportkör végén a torna.

Ma este Szerbia és Szlovákia csap össze, a meccs 20.45-kor kezdődik.

női kosárlabda
Európa-bajnokság

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.