Ugrás a tartalomra

Magyar úszósikerek Dohában

2024.02.15
13:12
2024.02.15
13:27
Forrás
M4sport.hu
Pádár Nikolett és Telegdy Ádám is továbbjutott a középdöntőbe csütörtökön a dohai úszó-világbajnokságon.

A délelőtti programban a magyarok közül egyéniben csak ők ketten voltak érdekeltek. Pádár Nikolett 100 méter gyorson 55.21 másodperccel ugyan elérte a középdöntőt, de jelezte, várhatóan nem áll majd rajtkőre, ugyanis a 4×200 méteres gyorsváltó sikeréért szeretne hajtani.

Telegdy Ádám 200 méter háton indult. Ebben a számban mindkét magyar riválisa hiányzik a világbajnokságról, a szám címvédője, Kós Hubert a párizsi olimpiára fókuszálva kihagyja a viadalt, míg Kovács Benedek nem sokkal a vb-t megelőzően combsérülést szenvedett. Telegdy 1:58.07 perces eredménnyel összesítésben ötödikként lépett tovább.

A csütörtök délelőtti program végén az is eldőlt, hogy a magyar női 4×200 méteres gyorsváltó indulhat a párizsi olimpián.

Az Ábrahám Lilla Minna, Molnár Dóra, Késely Ajna, Pádár Nikolett összeállítású négyes a hetedik helyen végzett (7:54.65). Ezt az időt a dohai első futamban egyetlen staféta sem tudta túlszárnyalni, így már ekkor biztossá volt az olimpiai szereplés. A fiatal négyes végül 7:57.46 másodperccel futamában a harmadik lett, összesítésben pedig az ötödik idővel bekerült az esti fináléba.

Doha 2024
úszás

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.