Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: Több mint 300 versenyző a nemzetközi futó- és úszómaraton futóversenyein

2017.08.13
21:14
2017.10.04
12:20
Az ovisok a strandon futottak, a nagyobb gyerekek pedig a város utcáin tették meg a koruknak megfelelő távokat. A fogyatékkal élő fiatalok is rajthoz álltak.

Új versenykategóriákkal kibővítve, valamivel több mint 300 versenyző részvételével tartották meg tegnap késő délután a 36. Magyarkanizsai nemzetközi futó- és úszómaraton futóversenyeit, melynek kezdetére az eső is megérkezett.

Az ovisok a strandon futottak, a nagyobb gyerekek pedig a város utcáin tették meg a koruknak megfelelő távokat. A fogyatékkal élő fiatalok is rajthoz álltak. A két hosszabb távra, a 10 és fél, illetve a 22 kilométeres versenyre majdnem 300-an neveztek be. A magyarkanizsai László Oszkár két éve fut hobbiszinten, versenyezni csak a helyi maratonra jár. „Örülök, hogy egyáltalán elindulhattam ezen a versenyen. Tavaly nem sikerült, mivel a munkahelyem nem engedte, hogy részt vegyek, de az idén 10 és fél kilométerre neveztem, 45 perc alatt sikeresen teljesítettem.”

A futóversenyre is több országból érkeztek versenyzők. Egy szegedi csoport a csapatversenyben is indult. A hatos keret tagja volt Deák Krisztina is. „Őszintén szólva az eső nem zavart, hála Istennek, nincs meleg. Nekem egy kicsit csúszott a beton, illetve asztmásként kicsit kellemetlen volt, de rendben volt minden.”

A szervezőbizottság elnöke elégedett volt a jelentkezők számával, ami jobb idő esetén talán még nagyobb lett volna. Mészáros Kornél: „A mi célunk nem a profi versenysport favorizálása, hanem az átlagemberek rekreatív sportjainak a minél szélesebb körben való megismertetése és népszerűsítése.”

A 10 és fél kilométeres táv abszolút versenyének győztesei az apatini Đuro Borbelj és az újvidéki Aleksandra Burkanović lett. A 22 kilométeres félmaratonon Goran Vendlener, illetve Mariana Čegar Lukić jóvoltából a férfiak és nők mezőnyében is apatini diadal született, akiket a hidegre, esősre fordult időjárás sem akadályozott a versenyzésben.

futás
maraton
úszás
Magyarkanizsa

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.