Ugrás a tartalomra

Magyarország rendezi a közép-európai Disc Golf Bajnokságot

2021.07.27
15:20
2021.07.27
15:34
Szerbiából is érkeznek versenyzők.

Magyarország rendezi a  közép-európai  Disc Golf (frizbi golf) Bajnokságot a  Szarvasi Arborétumban. Bár Szerbia nem tartozik a verseny alapító országai közé most először 5 versenyzővel részt vesz a bajnokságon.

Sajtóközlemény:

A Magyar Repülő Korong Szövetség Disc Golf Bizottsága 2021 július 29-augusztus 1 között rendezi meg a Közép-európai Disc Golf Bajnokságot a Szarvasi Arborétum területén.

A CEDGC egy 7 közép-európai disc golfos ország (Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország) közös kezdeményezéseként létrejött versenysorozat. A versenynek  összetett kvalifikációs kritériumai vannak, hogy minden évben a 7 ország legjobb sportolóit hozza össze egy seregszemlére. A rendező ország minden évben más. Pályázati rendszeren keresztül dől el, hogy melyik évben ki rendezheti a bajnokságot. A jogokat 2020-ra Magyarország nyerte el. A koronavírus-járvány miatt az esemény egy évvel csúszott, így 2021-ben  az elmaradt verseny lesz pótolva. Öröm az ürömben, hogy a szokásos 2 napos esemény helyett, most egy 3 napos versenyt rendezhetünk.

A Közép-európai Disc Golf Bajnokságon 5 nem és életkor alapján megkülönböztetett kategóriában mérik össze a versenyzők a tudásukat. A 18 éven aluliaknál lányok és fiúk, a 18 év feletti ún. nyílt kategóriában szintén nők és férfiak, és a 40 év feletti "masters" kategóriában férfi mezőny fog a trófeákért küzdeni. Az idén több mint 125 résztvevője lesz a versenynek és az alapító országokon kívül Szerbia is képviselteti magát 5 játékossal. A versenyzők mindennap egy kört játszanak.  A  verseny hivatalos weblapja:  cedgc2021.com.

A disc golf sportág és a Szarvasi Arborétum kapcsolata 2018-ban kezdődött. Az Arborétum azért került a sportág látókörébe, mert a park disc golfos szempontból tökéletes adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy színvonalas és kihívásokkal teli disc golf pályát lehessen kialakítani benne. Hatalmas területei vannak, számos terep akadállyal rendelkezik és még a nagyon népszerű napokon is elférnek egymás mellett a látogatók és a sportolók. Az első kísérleti év tapasztalatai alapján az Arborétum és a disc golf sportág kapcsolata folytatódott, és azóta a park már két országos bajnokságnak is otthont adott.

Hatvani Dániel
versenyigazgató
elnök, Magyar Repülő Korong szövetség Disc Golf Bizottsága

Disc Golf
bajnokság

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.