Ugrás a tartalomra

Már lehet nevezni a 4. Szabadkai Félmaratonra

2020.03.02
15:37
2020.03.02
23:37
Forrás
Pannon RTV
A verseny augusztus 30-án lesz. A futás szerelmesei három táv közül választhatnak, 5, 10 vagy 21 kilométert tehetnek meg a város utcáin.

Tavaly a város szecessziós épületei között rekord számú futó versenyzett 15 országból, indén még tömegesebb részvételre számítanak. A futóverseny érdekessége, hogy minden évben Szabadka valamelyik jellegzetes szecessziós épülete szerepel a befutóérmeken. Így lesz ez idén is, de ezzel kapcsolatban többet nem árultak el a szervezők.

Sajtótájékoztatóján a Horizont Sportegyesület köszönetet mondott a verseny támogatóinak és megnyitotta az idei maraton nevezését. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere elmondta, hogy tavaly háromszor több futó vett részt a versenyen, mint az elsőn és dupla annyian, mint a 2. Szabadkai Félmaratonon: „Szabadka a nagyobb városok sorába van besorolva, nem csak Szerbiában, de Európa ezen részén is. Vállvetve haladunk velük és jelen vagyunk országunk, de Európa atlétikai térképén is.”

Kristofor Bogdanić, a szabadkai Horizont Sportegyesület elnöke elmondta, hogy a verseny rövid időn belül a futók egyik kedvence lett és olyan városokkal veszi fel a versenyt mint Szarajevó vagy Zágráb: „Örömmel tölt el bennünket, hogy sok vendég érkezik. Az első külföldiek Magyarországról jöttek, ők vannak a legtöbben. Emellett szép számban érkeznek Horvátországból is. Idén arra számítunk, hogy felülmúljuk a tavalyi évet, amikor 250 és 300 között volt a külföldiek száma.”

A szervezőbizottság tagja, Pásztor Bálint VMSZ-es köztársasági parlamenti frakcióvezető, amatőr futó, aki az egyik eszmei atyja a szabadkai félmaratonnak elmondta, hogy örömmel tölti el, hogy a Szabadkai Félmaraton a második legtömegesebb a belgrádi után: „Annak is nagyon örülök, hogy a szecessziós kincseinket meg tudtuk mutatni a hazai és a külföldi futóknak. A Szabadkai Félmaraton volt az első verseny a régióban, amely a szecessziós építészeti örökséget a zászlajára tűzte és a fókuszba helyezte.”

A szervezők a sajtótájékoztatón közölték, hogy nevezni a verseny honlapján, a www.subotickipolumaraton.com oldalon lehet.

Szabadkai Félmaraton
félmaraton
Kristofor Bogdanić
Bogdan Laban

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.