Ugrás a tartalomra

Már nyitva áll a három olimpiai falu

2022.01.24
11:24
2022.01.24
11:35
Forrás
MTI
Mintegy 5500 versenyzőt és hivatalos kísérőt szállásolnak el a három olimpiai faluban . A pekingi téli olimpia jövő péntektől február 20-ig tart.

Már nyitva áll a pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui olimpiai falu, így a jövő pénteken kezdődő téli olimpiára érkező versenyzők, kísérők beköltözhetnek a szálláshelyükre.

A vasárnapi első körös nyitáskor az első delegáció a svájciaké volt, de vártak többek között amerikai, brit és ausztrál sportolókat is - az insidethegames.biz oldal beszámolója szerint. A pekingi első nyitó ceremónián több mint húsz csapat - köztük a kínai, a kanadai és a finn küldöttség - hivatalos képviselője volt jelen. A hivatalos megnyitóra csütörtökön kerül sor. A végleges regisztráción a pekingi faluban kell átesniük a sportolóknak, függetlenül attól, hogy hol lesz a szállásuk. A központi faluban curlingeseket, jégkorongozókat, műkorcsolyázókat és jégtáncosokat, gyorskorcsolyázókat, illetve a big air számban versenyző síakrobatákat és hódeszkásokat szállásolnak el.

A Peking központjától 75 kilométerre észak-nyugatra lévő jencsingibe az alpesi síelőket, a bobosokat, a szánkósokat és a szkeletonosokat várják, míg a fővárostól mintegy 180 kilométerre - ugyancsak észak-nyugatra - található csangcsiakouiba a síakrobatákat és a hódeszkásokat, valamint a sílövőket, a sífutókat, a síugrókat és az északi összetettben szereplőket.

Peking
téli olimpia

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.