Ugrás a tartalomra

Márton Anita második lett súlylökésben a világbajnokságon

2017.08.10
15:38
2017.10.04
12:19
Forrás
(MTI, fotó: Tanjug via AP Photo/Matt Dunham)
A tavaly olimpiai harmadik helyezett versenyző nagyszerű utolsó dobással végzett a győztes kínai Kung Li-csiao mögött. A bronzérmet az amerikai Michelle Carter szerezte meg.

Márton Anita ezüstérmes lett súlylökésben a londoni atlétikai világbajnokságon. A tavaly olimpiai harmadik helyezett versenyző nagyszerű utolsó dobással, 19,49 méterrel zárt másodikként a 19,94-gyel győztes kínai Kung Li-csiao mögött. A bronzérmet a riói nyári játékok bajnoka, az amerikai Michelle Carter érdemelte ki, 19,14-gyel.
Márton a zuhogó esőben, hűvös időben zajló szerdai döntőben az utolsó előtti sorozat megkezdesé előtt is még a harmadik helyen állt, azonban a jamaicai Danniel Thomas-Dodd 18.91 méteres lökésével visszaszorította a negyedik helyre. A magyar kivállóság azonban az utolsó sorozatra nagyon összeszedte magát és a korábbiaknál sokkal koncentráltabban 19,49 méterre lökte a súlyt. Ezzel feljött a második helyre, és azt meg is őrizte, mert amerikai ellenfele már nem tudott javítani.

 “Nagyon össze kellett szednem magam, nehéz verseny volt, végig szakadt az eső és hideg volt. Jól kezdtem, majd javítottam másodikra, de utána sajnos technikailag nem úgy mentek a lökések, ahogy szerettem volna, és a szakadó esőben a súlygolyó is csúszott”– értékelte Márton a teljesítményét a verseny után.

A békéscsabai színekben versenyző dobó az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m – országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m – ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m – ocs). Tavaly ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m – ocs) és a szabadtéri Eb-n is (18,72 m), majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m – ocs), idén pedig újra első lett a fedett Eb-n (19,28 m). Londonban a súlylökés mellett diszkoszvetésben is indul.
Márton Anita a magyar csapat második érmét szerezte a vb-n, Baji Balázs hétfőn harmadik lett 110 méter gáton. (MTI, fotó: Tanjug via AP Photo/Matt Dunham)

Márton Anita
súlylökés

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.