Ugrás a tartalomra

A második versenynapon is szép eredményeket értek el a szerb olimpikonok

2021.07.25
17:25
2021.07.26
07:47
Forrás
Pannon RTV
Nem indult könnyen a nap, a sportlövők egyike sem tudott a döntőbe jutni, a kosárlabda és röplabda csapatok azonban győztes meccseket játszottak.

A tokiói olimpia második napján is szép eredményeket értek el a szerb sportolók.  Győzelemmel kezdte az olimpiai szereplését a szerb női röplabda válogatott. A csapat a Dominikai Köztársaság ellen aratott győzelmet, 3:0-ra.

A szerb férfi 3x3-as kosárlabda válogatott pedig már négy nyert meccset tudhat magáénak, a legutóbbit a belgák ellen nyerték 21:14-es fölénnyel.

Jól indított a 48-51 kilogrammosok kategóriájában, Nina Radovanović szerb bokszoló, akinek első mérkőzésén sikerült legyőznie a kanadai Mandy Bujoldot. Nina egyébként az első szerb női ökölvívó, aki kijutott az olimpiai játékokra, így már ezzel sporttörténelmet írt. A következő megmérettetése csütörtökön lesz.

Gyorsúszásban, saját előfutamában 200 méteren második lett Velimir Stjepanović szerb úszó. Összesítésben övé lett a 14. legjobb eredmény, ezzel pedig bejutott az elődöntőbe.

A címvédő szerb férfi vízilabda válogatott kikapott a spanyol csapattól a tokiói olimpia vasárnapi nyitófordulójában. A mérkőzést a spanyolok nyerték egygólos fölénnyel, 13:12-re.

Néhány szerbiai versenyző számára azonban véget értek az olimpiai játékok. Jovana Arsić evezős a negyeddöntőben negyedik helyen végzett, így nem jutott be az elődöntőbe.

A 4x100 méteres férfi gyorsváltó úszók szerbiai csapata sem tudott bekerülni a döntőbe, hiába döntötték meg az országos rekordot. A négyes tagja a szabadkai Barna Andrej is. A szerb csapat a 10. helyet érte el.

Szintén búcsúznia kellett a sportlövészetben a légpisztollyal versenyző Zorana Arunovićnak és Jasmina Milovanovićnak is, valamint a légpuskával lövő Milenko Sebić és Milutin Stefanović sem jutott be a legjobb nyolc közé.

Ivana Jorović teniszező sem versenyezhet tovább, ugyanis vereséget szenvedett a belga Alison Van Uytvanck-től.

Tokió
nyári olimpia
szerb sportolók

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.