Ugrás a tartalomra

Megérkeztek a Real Madrid férfi kosárlabdacsapat játékosai Belgrádba

2023.05.02
10:41
2023.05.02
19:46
Forrás
Tanjug
A játékosokat rendőrök kísérték a repülőtérről a szálláshelyükig. A spanyolok a Partizán kosarasai ellen játszanak ma mérkőzést 20.30-kor.

A Partizán-szurkolók már hétfő este várták a Real játékosait, feliratokkal sorakoztak az autópálya felüljáróin, melyen áthaladt autóbuszuk. A transzparensek némelyikére azt írták: nem fogtok aludni. A két együttes csütörtökön játszotta a kosárlabda Euroliga-negyeddöntő mérkőzését, melyen elszabadultak az indulatok. Bő másfél perccel a mérkőzés vége előtt Kevin Punter és Sergio Llull összetűzésbe keveredtek, amiből végül tömegverekedés tört ki. 21 játékost kiállítottak a játékvezetők, majd lefújták a meccset. A visszavágóra ma kerül sor a szerb fővárosban. A múlt heti eset miatt fokozott biztonsági intézkedés mellett zajlik majd a meccs.

Goran Grbović, a belgrádi aréna vezérigazgatója: „Magas fokú a biztonsági intézkedés, úgy számolunk a meccsel, hogy ez egy rendkívüli helyzet. Növeljük a biztonsági emberek számát. Természetesen minden intézmény, amely biztonsággal foglalkozik, nagyobb számban lesz jelen, ünnepek vannak, és ez fontos meccs.”

Real Madrid
Partizan
kosárlabda

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.