Ugrás a tartalomra

Meghalt O.J. Simpson egykori amerikai futball-sztár és színész

2024.04.12
08:52
Forrás
BBC
Családja tájékoztatása szerint gyermekei és unokái körében hunyt el Las Vegasban, daganatos megbetegedés következtében.

O.J. Simpsont a profi amerikaifutball-bajnokság máig meghatározó alakjaként emlegetik, aki 1969-től 11 szezonon keresztül játszott, elsősorban a Bufallo Bills csapatának tagjaként. Az amerikai sporttörténet egyik legjobb futójátékosaként tartják számon. Az 1970-es és 1980-as években több mozifilmben is szerepelt, többek között a Csupasz pisztoly-filmekben nyújtott emlékezetes alakítást.

Simpson a rendőrség körében is ismert volt, az 1990-es években a volt felesége elleni gyilkosság vádjával bíróság elé állították, de végül felmentették. A bírósági tárgyalást az Amerikai Egyesült Államokban az évszázad pereként emlegették, és élő televíziós közvetítésben lehetett követni.

1997-ben egy másik, kártérítési perben találta felelősnek a bíróság két halálesetért, 2007-ben pedig ismét letartóztatták, miután összetűzésbe keveredett sportereklye-kereskedőkkel egy Las Vegas-i hotelben. A bíróság elítélte. 9 évet töltött börtönben többek között fegyveres rablás miatt. 2017-ben kegyelemmel szabadult.

O.J. Simpson 76 éves volt.

O.J. Simpson
sport
elhunyt

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.