Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a téli olimpia

2022.02.04
13:27
2022.02.04
16:37
Forrás
Pannon RTV
Pekingben megkezdődtek a 24. téli olimpiai játékok küzdelmei. Az elkövetkező több mint két hétben tizenöt sportágban, összesen 109 számban avatnak bajnokot.

A résztvevő 91 ország közül a legnépesebb az Egyesült Államok csapata 224 fővel, majd Kanada következik 215 és az Orosz Csapat 212 versenyzővel, Szaúd-Arábia és Haiti első alkalommal vesz részt a téli játékokon. Magyarországot tizennégy sportoló képviseli, a legnépesebbek a rövid pályás gyorskorcsolyázók hét fővel, sífutásban és alpesi síben két-két sportoló képviseli Magyarországot, műkorcsolyában egy páros jutott ki, hódeszkában pedig a Kanadában született Kozuback Kamilla révén először indulhat magyar versenyző. Éremre egyedül rövid pályás gyorskorcsolyában van esély, ahol a férfi 5000 méteres váltó címvédőként áll rajthoz, de összejöhet az érem akár vegyes váltóban vagy az 500, az 1000 és az 1500 méteres egyéni számban is.

A Ljubljanában született Marko Vukićević lesiklásban és szuper óriás-műlesiklásban, a negyedik olimpiáján résztvevő Nevena Ignjatović pedig lesiklásban, szuper óriás-műlesiklásban és a lesiklásból és műlesiklásból álló összetettben indul. A négy évvel ezelőtti, phjongcsangi olimpiához képest Pekingben több új versenyszám is műsorra került, ezek pedig a síugrás vegyescsapat, a síakrobatika női és férfi big air és vegyescsapat-ugrás száma, a hódeszka krossz vegyescsapat, a női egyes bob és rövid pályás gyorskorcsolyában a vegyescsapat-váltó. A téli olimpia küzdelmei február 20-án érnek véget.

téli olimpia
Téli Olimpiai Játékok
Kína
Peking

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.