Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a XVII. Kárpát Meditop Kupa

2020.02.01
14:09
2020.02.01
15:52
Forrás
Pannon RTV
Az adai és a sepsiszentgyörgyi csapat összecsapásával indult délelőtt a XVII. Kárpát Meditop Kupa. Az eseményre hat magyarországi, erdélyi, felvidéki és vajdasági csapat vesz részt.

A sepsiszentgyörgyi csapat kezdetektől részt vesz a tornán. Bár az első meccsüket elveszítették, ez nem szegte a kedvüket.

Farkas Csaba István, edző, Sepsiszentgyörgy: „Nagyon meg vagyok elégedve a mérkőzéssel, annak ellenére, hogy kikaptunk. Természetes, hogy a hazai csapat sokkal jobb edzésben van, mérkőzéseket játszanak. Mi erre a tornára összegyűltünk, egy fél hónapot készültünk.”

A vándorkupa jelenleg a Mohácsi TE csapatnál van, akik idén is reménykednek a győzelemben.
Füzesi Ferenc, edző, Mohác: „A magyarországi NB1 B nyugati csoportjában játszunk. Most egyelőre nagyon siralmas helyen vagyunk, mert egy kicsit elbutáskodtuk az őszi szezont. Ettől a tornától azt várom, hogy egy kicsit felpörögjünk.

Az adai kézilabda nagy múltra tekint vissza.
Galic Zita, egykori szerbiai válogatott kézilabdázó: „Adán csak kézilabdával több mint 80 éve foglalkoznak a nők is, hogy így fogalmazzak. Ebben a teremben már korábban is csodás mérkőzéseket játszottak.”

Az esemény megnyitóján az egybegyűlteket Bilicki Zoltán, Ada polgármestere köszöntötte: „Nagy megtiszteltetés, hogy az idei évben mi lehetünk a szervezői, illetve a házigazdái ennek a jelentős kupának, amely az összetartozásról szól.”

Ada utoljára 10 évvel ezelőtt adott otthont ennek a megmérettetésnek. Urbán Mónika, elnök, Halász József Női Kézilabda Klub, Ada: „Ezen a napon két csoport játszik, egymással játszanak a csapatok. Holnap lesznek a helyosztó mérkőzések.”

Az eseményen fővédnöke Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

kézilabda
Kárpát Meditop Kupa
Ada

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.