Ugrás a tartalomra

Megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre a TSC

2024.01.10
14:46
2024.01.10
16:22
Forrás
Pannon RTV
A topolyai labdarúgók tíz napot a TSC akadémiáján töltenek el, majd Spanyolországba utaznak két hétre, ahol több felkészülési meccset is játszanak.

Nagy munka vár a topolyai labdarúgókra a tavaszi szezonban. 17 bajnoki mérkőzésen kell még eredményesen teljesíteniük az elkövetkező hónapokban, ezért idejében el kellett kezdeniük a felkészülést az idényre. Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Az előkészületek első részét itt csináljuk, az akadémián. Valójában a feltételek megvannak hozzá. Utána, amikor már a mérkőzéseket kell majd játszani, szeretnénk inkább füves pályákon játszani, ezért Spanyolországban fogunk edzőtáborozni. Ez az első alkalom, hogy oda fogunk menni.”

A TSC csapata január 21-én utazik a kéthetes spanyolországi edzőtáborba, ahol több mérkőzés is vár rá. Žarko Lazetić, vezetőedző, TSC: „Kielemeztük az előző időszakot, az előző félszezont. A céljaink ismertek, minden találkozón a győzelemre hajtunk, és arra, hogy ebben a szezonban is kijussunk Európába. Meglátjuk melyik helyezésről beszélhetünk, hogy mennyire összetettebb a tavaszi félszezon az őszinél, ahol minden találkozó gyakorlatilag minden csapatnak selejtező valamire. Erre fel fogunk készülni.”

Sós Bence a Debrecentől igazolt Topolyára a nyáron. A téli 2,5 hetes szünetben sem tétlenkedett, ahogy mondja, becsülettel elvégezte a szakmai stáb által kiadott feladatokat. „A személyes célom, ugye, most már eltelt fél év, beintegrálódtam, idekerültem, szeretnék most már minél több percet a pályán tölteni. Úgy érzem, hogy mindent megteszek annak érdekében, amikor lehetőséget kapok, akkor éljek vele. Azt gondolom, hogy jó sikerült, már az edző és a szakmai stáb is látja, hogy mire vagyok képes, tavasszal mindent bele fogok tenni ebbe a munkába.”

A TSC a szerbiai labdarúgó szuperliga őszi szezonját a harmadik helyen zárta. Célja, hogy megtartsa ezt az eredményt, vagy ha lehet, még ennél is feljebb kerüljön a tabellán.

A bajnokság a tervek szerint február 10-én folytatódik.

TSC
edzés
labdarúgás
tavaszi szezon
felkészülés
Palágyi Szabolcs
Žarko Lazetić
Sós Bence

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.