Ugrás a tartalomra

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

2021.05.23
18:45
Forrás
MTI
Milák Kristóf aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

A 21 éves világklasszis 50.18 másodperces országos csúccsal, Európa-bajnoki rekorddal csapott célba, a szám másik magyarja, Szabó Szebasztián 51.86 másodperccel nyolcadik lett. Milák ezzel duplázott a Duna Arénában, hiszen 200 méter pillangón a szám világcsúcstartójaként és világbajnokaként sem volt ellenfele, ott minden idők második legjobb idejével nyert. A Honvéd úszója az elődöntőben Európa-bajnoki csúccsal volt a legjobb - 50.62-es ideje megegyezett azzal, amivel a 2017-es budapesti világbajnokságon ezüstérmet nyert -, ugyanakkor mindkét hossznál saját elmondása szerint borzalmasan jött ki neki a fal, így a fináléban jobb időt várt magától.

A döntőben mindkét magyar jól kapta el a rajtot, és rendkívül erősen kezdett, így az első két helyen fordultak. Milák aztán az utolsó 25 méteren, ahogy mindegyik futamban, egyszer csak ellépett a mezőnytől és faképnél hagyott mindenkit. Szabó ugyanakkor elfáradt a végére és csak nyolcadik lett.
 

úszás
Európa bajnokság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.