Ugrás a tartalomra

Mintegy 140 kajakozó versengett Magyarkanizsán

2017.08.14
11:07
2024.03.19
08:36
Kellemetlenül hűvös, szinte végig esős időben került sor vasárnap Magyarkanizsán a 43. Nemzetközi kajakregatta és a 8. Kanyó Zoltán kajak-emlékverseny küzdelmeire.

A versenyen mintegy 140 kajakozó szállt vízre, hogy 500 méteres távon megküzdjön a minél jobb helyezésekért. Noha nem mindenki jött el a kajakregattára, az ifjúsági válogatottak jórészt itt voltak a versenyen.

Sziveri Rita két-két versenyszámban indult az ifjúságiak és a felnőttek mezőnyében is. A magyarkanizsai lány is tagja a szerb ifjúsági válogatottnak, másnap már a rumai edzőtáborban kellett lennie. Sziveri Rita, ifjúsági válogatott kajakozó, Testvériség KK, Magyarkanizsa: „Szeptember közepén lesz az olimpiai reménységek versenye, amit minden évben megszerveznek. Ez egy nemzetközi verseny, arra készülünk, arra van az edzőtábor is.”

A szarvasi kajak-kenu klubból ezúttal 18-an érkeztek, főleg fiatalabb versenyzők. Bátor György, vezetőedző, Szarvas KKK, Szarvas, Magyarország: „Ritka az ilyen esős időjárás itt, mert mindig meleg és száraz idő volt, amikor itt versenyeztünk. Több mint 40 éve járunk ide versenyezni, alapvetően jó körülmények között versenyzünk, a Tisza az jó nekünk is, állóvízen versenyzőknek is, tehát teljesen reális körülmények között tudunk versenyezni.”

A házigazda klubnak ez a verseny a felkészülést jelenti az országos bajnokságra, ahol túl szeretnék szárnyalni a vajdaságin elért eredményeiket. Ivanović Vladimir, alelnök, Testvériség KK, Magyarkanizsa: „Bízunk benne, hogy a szerbiai bajnokságon ettől jobb eredményt sikerül elérni, és hát van néhány ifjú versenyzőnk, aki a szerbiai ifjúsági válogatott színeiben is részt fog venni a nemzetközi versenyeken.”

Az egyéni eredmények alapján a csapatversenyt, ezzel a vele járó serleget és a vándorserleget is a palánkai Tarket kajakosai nyerték 123,5 ponttal, megelőzve a 106,5 pontos zentai Tiszavirág illetve a 67 pontot begyűjtött házigazda Testvériség Kajakklub csapatát.

Magyarkanizsa
kajak
regatta
Kanyó Zoltán
emlékverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.