Ugrás a tartalomra

Mintegy kétszáz versenyző érkezett a palicsi Funchesstic fesztiválra (videó)

2017.05.20
17:28
Mintegy kétszáz versenyző érkezett az idei Funchesstic fesztiválra Palicsra
Mintegy kétszáz versenyző érkezett az idei Funchesstic fesztiválra Palicsra. Az egyedülálló, látványos versenyre a palicsi Vigadóban került sor. Az érdeklődők a sakktörténet legjobb női sakkjátékosa, Polgár Judit által aláírt tárgyakért is licitálhatnak a fesztiválon. A befolyt összeget Polgár Judit a vajdasági gyerekek sakkoktatására ajánlotta fel. Az apróságok is összemérték tudásukat a Funchesstic-en. A fesztivál révén a fiatalok ismét érdeklődnek a sportág iránt. A nap leglátványosabb műsora a szimultán sakkverseny volt. Korponai Ákos fiatal tehetséges sakkozó tizenhárom közéleti személyiséggel mérte össze tudását. Lesöpörte őket a tábláról. „Lényegében tíz éve készülök. Ennyi ideje foglalkozom sakkal. Én eddig egyéni partikat játszottam és sakkversenyeken vettem részt rendszeresen, illetve készültem fel rájuk.” Az esemény médiatámogatója a Pannon RTV. A show-t a Pannon Reggeli két műsorvezetője, Brasnyó Zoltán és Zvekán Péter szolgáltatta. „Maga a verseny nagyon gyors volt. Tavaly például közel három órás volt. Most megközelítőleg három óra. Brasnyó Zolival nagyon és szívesen lenyomjuk. Úgy érezzük, hogy jó volt. Igazából nekünk nem gáz, hogy másfél órát kell folyamatosan beszélni, mert mi szeretünk beszélni.”



A fesztiválon több mint húsz sakkal kapcsolatos foglalkozás várta az érdeklődőket. Többek között sakkbazárral, sakktánccal, este pedig sakklépéses bulival készültek a szervezők, de számos vetélkedőt is rendeztek. Rózsa Zsombor, szervező: „Maga a versenyzők száma az megközelítőleg kétszáz, de a fesztivál résztvevőinek száma megközelíti majd a nyolcszázat is. Itt rengeteg program van. Vetélkedők, nyereményjátékok és egyéb szórakoztató jellegű programok. Nagyon sokan kiveszik a részüket. A fesztivál egyébként kilenc órakor kezdődött és egészen hajnali kettőig fog tartani.” A Funchesstic fesztiválon mindenki megtalálta a számára legjobb programot, legyen szó profi sakkozóról vagy akár azokról, akik csak most kezdtek el érdeklődni a sakk iránt.
fesztivál
sakk
Funchesstic

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.