Ugrás a tartalomra

Mivel tölti a napjait az óbecsei világbajnok tekéző?

2020.04.16
14:32
2020.04.16
15:50
Forrás
Pannon RTV
Zavarkó Vilmos itthon van, és hasznosan tölti az idejét.

Minden idők legjobb eredményét érte el a tekesportban az óbecsei Zavarkó Vilmos: február 8-án az észak-olaszországi Passeierben 771 fát döntött. A világ legjobb tekézője, aki az idei idénytől az olasz bajnokcsapatot, a Neumarktot erősíti, az utolsó pillanatban hagyta el Olaszországot. Most a koronavírus miatt itthon tölti mindennapjait.

Tekegolyó helyett szerszámokat forgat a kezében Zavarkó Vilmos. A világ legjobb tekézője az utolsó pillanatban jött haza Olaszországból, ahol játszik, és igyekszik hasznosan eltölteni a kényszerpihenőt szülővárosában, Óbecsén. Az otthonát csinosítja. Zavarkó Vilmos, világbajnok tekéző, Óbecse: „Úgy gondoltam, hogy a fenti szobát és fürdőszobát bemeszelem, így nagyon jól kihasználtam a karanténidőszakot. Amióta lejárt a karantén, elkezdtem kicsit sportolni, futni, mert az már nagyon hiányzott, éreztem magamon, hogy el vagyok macskásodva.”

Vilmos az idei idénytől az olasz bajnokcsapatot, az észak-olaszországi Neumarktot erősíti. A világ eddigi legnagyobb dobása is az övé volt 755 fával, de a világklasszis tekéző február 8-án minden idők legjobb eredményét érte el: egy Passeierben megtartott ligameccsen 771 fát döntött. „Három szettet nagyon magas szinten játszottam, az utolsó pályán pedig sikerült dobnom egy olyan extrém eredményt, ami 221 fa egy szettben. Eddig az én csúcsom 209 fa volt 30 dobásból, de azon a pályán összejött minden. Egy nagyon jó nap volt, és szerintem ezt a 771 fát 99,99 százalék, hogy nem tudom túldobni.”

Az óbecsei tekéző 10 év után igazolt el szlovák csapatától. Mostani szerződése öt évre szól. „Ez egy jó váltás volt számomra, új a motiváció, új körzetbe kerültem, és meglátszik ebben a szezonban az eredményeimen is, hogy jól tettem, hogy váltottam.”

Zavarkó Vilmos több mint 13 éve külföldön sportol. Ha véget ér a sportpályafutása, egészen biztosan visszatér szülővárosába, Óbecsére.

Zavarkó Vilmos
teke
világbajnok
karantén
koronavírus
járvány
edzés

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.