Ugrás a tartalomra

A mohácsiak nyerték a 17. Kárpát Meditop Kupát

2020.02.02
20:53
2020.02.03
15:33
Forrás
Pannon RTV
Mohácsi címvédéssel végződött vasárnap délután a 17. Kárpát Meditop Kupa – kétnapos női kézilabdatorna Adán.

A verseny hat külhoni és egy magyarországi csapat részvételével zajlott. A helyezések mellett több különdíjat is kiosztottak.

Már az első percekben több gyors támadással magabiztos vezetést szereztek a hazaiak ellen a Mohácsi Torna Egylet kézisei. A fáradtság és az, hogy két héttel később kezdték a felkészülést mohácsiakhoz képest, meglátszott az adai lányokon, hiszen a második félidőben már 10 gólos hátrányban játszottak. A második félidőben sem változott a játék képe, a végeredmény 44-24 lett az anyaországiak javára.

Vacsik Petra, játékos, Halász József NKK, Ada: „Nem vagyunk még olyan felkészülési állapotban, hogy végig bírjunk egy ilyen meccset. Szerintem mindannyian nagyon fáradtak voltunk, tegnap is az egész napos ittlét, meg a játék, ugye ez fárasztó volt. Szerintem ez látszódott a csapaton, hogy elég fáradtak vagyunk.”

A mohácsiak csapata a kupa tavalyi eredményeihez hasonlóan a torna legnagyobb díját, a Kárpát Meditop Kupa fővédnökének, Orbán Viktornak a vándorserlegét vihették haza.

Erdélyi Bianka, technikai vezető, Mohácsi TE, Magyarország: „Nagyon pozitív volt nekünk ez a torna, jövő héten kezdődik a bajnokság, úgyhogy ez volt előtte az utolsó lépés, a felkészülésnek ezzel vége lesz. A tegnapi csoportmérkőzéseken, amiért jöttünk, az tökéletesen sikerült. Tehát jó védekezés és abból labdaszerzések, gyors lerohanások, és hát minden mérkőzésen 40 körüli gólokat sikerült lőni, úgyhogy úgy gondolom, hogy elértük a célt.”

A győztes csapat edzője szerint is a torna megmutatta, hogy jól sikerült a felkészülési időszak, ami után készen állnak a magyar női kézilabda NB 1 jövő héten kezdődő fordulóira.

Füzesi Ferenc, vezetőedző, Mohácsi TE női kézilabdacsapata, Magyarország: „Mindig jó győzni, a másik, hogy már hetek óta lehetett érezni, hogy van bennünk, és kialakul a formánk, de mindig volt valami, egy-egy játékosnak a gyenge teljesítménye, meggátolta a kirobbanó, jó eredményt, a mai napon minden össze állt, és azt gondolom, hogy 44 dobott góllal elégedettnek kell lennem.”

Az adai és a mohácsi együttes mellett már hagyományos résztvevője volt a tornának a harmadik helyen végző Székelyudvarhely Erdélyből, a negyedik Naszvad Felvidékről, és az ötödik és hatodik helyezett Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely, szintén Erdélyből.

Kárpát Meditop Kupa
Ada
kézilabda

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.