Ugrás a tartalomra

Nehéz napon vannak túl a 42. Dakar-ralin

2020.01.07
19:16
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
A szaúd-arábiai viadal harmadik napján 414 kilométeres mért szakasz várt a versenyzőkre, amelyet a szervezők a nem várt nehézségek miatt a későbbiekben módosítottak a motorosok számára.

A harmadik napon a versenyzők a táborhoz közeli helyről indultak, majd 414 kilométer megtétele után érhettek célba.

A napot az 53-dik ellenőrző pont határozta meg, amely nagy fejfájást okozott a motorosoknak, szinte senki sem tudta megtalálni, ezért a legjobb versenyzők is fél órás késéssel érkeztek célba. Gyenes Emánuel is sok időt vesztett az említett gond miatt. 

A pályabírók úgy döntöttek, hogy módosítják a mért szakaszt a motorosok számára, ugyanis műszaki hiba miatt nem lehetett teljesíteni a távot, így végül Gyenes a 41. helyen ért célba. Huszonegy századdal maradt le az első helyről a Male Motó géposztályban.

A módosítás híre megörvendeztette Saghmeister Gábort is, aki a keddi távot a 114. helyen teljesítette: „Néhol köves volt a talaj, de járható. Néha homokos, de jó tempót tudtunk diktálni. Az utolsó 120 kilométeren a szervezők megint köves pályát választottak, amin két és fél órát eltöltöttünk.”

Szerdán Al Ulába költöznek a versenyzők. A mért szakasz 453 kilométer lesz, míg az etap összhossza közel 700 kilométert tesz majd ki.

Dakar-rali
Gyenes Emánuel
motoros

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.