Ugrás a tartalomra

Nemzetközi cselgáncstábor zajlik Tóthfaluban

2023.07.27
12:47
2023.07.27
19:26
Forrás
Pannon RTV
Több mint 60 gyermek vesz részt a hatnapos cselgáncstáborban. A helyiek mellett Nišből, Szabadkáról, Szerbkeresztúrról, Budapestről és Csíkszeredáról is érkeztek sportolók.

A sportcsarnokban több csoportban edzenek fiúk és lányok együtt. A táborban az óvódásoktól kezdve, általános és középiskolások, valamint felnőttek is részt vesznek. Többségük már évek óta űzi ezt a sportot.

Papp Hortenzia, Csíkszereda, Románia: Egy nap három edzés van, este szoktunk játszani is. Nagyon jók az edzések.

Gődér Ádám, Mohol: „Szerintem ez egy rendkívül jó sportág. Nyolc éve sportolok és én nem tudom befejezni, nekem nagyon tetszik. Arra kell figyelni, hogy ha eldobnak, ne essünk rosszul, mert az sérülésveszélyes. Ezért kell megtanulni az alapokat.”

A csíkszeredai csapat 20 fős létszámmal érkezett. Harmadszor vesznek részt a táborban.

Székely Attila, edző, Csíkszereda, Románia: „Nagyon élvezzük és szeretjük ezt a tábort. A kicsik is megtalálják, amit keresnek és a nagyok is. Két külön csoportra osszák a gyerekeket és fejlődésre alkalmas.”

A sportolók hat napon keresztül délelőtt és délután több órán át edzenek, de emellett számos csapatépítő és szórakoztató programot is szerveznek nekik. Ahhoz pedig, hogy egy tábor színvonalas legyen és tanuljanak is a gyerekek, fontos, hogy más országok sportolóival is együtt lépjenek szőnyegre  - mondta Pörzsölt Attila, a Nyers István Akadémia Sportegyesület cselgáncs szakosztályának vezetője. Nagyon fontos, hogy tanuljanak egymástól a gyerekek. Nišből és Csíkszeredáról is érkeztek résztvevők, nekik nem egyforma a harci stílusuk, itt ezt megtanulják a gyerekek és fel tudnak készülni az elkövetkező versenyekre.”

A versenyek szeptemberben kezdődnek, ezért a tótfalusi tábor kiváló alkalom a felkészülésre.

Tóthfalu
cselgáncs
Nemzetközi Cselgáncstábor

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.