Ugrás a tartalomra

Nemzetközi jelentőségű a Delfin kupa

2021.08.07
14:10
2021.08.07
15:34
Forrás
Pannon RTV
7 ország mintegy 250 versenyzője mérkőzött meg az Adán megszervezett, nemzetközileg is elismert Delfin kupán. Az úszókupa immáron 24 éves múltra tekint vissza.

Az adai Adica Üdülőközpontban tartották a nemzetközi Delfin-úszókupát. A zentai Vörös családban már hagyomány az úszás szeretete, most Márton remekelt több versenyszámban: „Mellen aranyat nyertem, hátúszásban pedig bronzérmet.”

Nagy Viktor közel 10 éve eredményesen bontogatja a szárnyait, most a Zentai Úszó Klub színeiben ő is versenybe szállt az érmekért: „A mai napon 50 delfint, 50 krault és 4x100 vegyes váltót úszom. Remélem, hogy jól fog sikerülni és talán az enyém is lehet a kupa.”

A magyarországi, több mint 70 éves múltra visszatekintő siklósi úszó klub minden évben aktív résztvevője az adai megmérettetésnek.

Katona Csaba, elnök, Siklósi SE úszószakosztály, Magyarország: „Most 6 fővel érkeztünk. Fontosnak tartjuk, hogy itt a Vajdaságban is megmérettessük magunkat, hiszen mint az idei verseny is mutatja, Kenyából, Ugandából, Németországból is érkeztek versenyzők. Ez egy erős versenynek számít nálunk is és szeretjük tudni, hogy hol tartanak csapatunk tagjai, milyen erőt képviselünk a magyar versenyszférában.”

A Delfin kupát idén 24. alkalommal szervezte meg az adai, Delfin nevet viselő úszó klub, amelynek elnöke Radovan Tešić lendületesen dolgozik a település úszóéletének fellendítésén: „250 úszó jelentkezett az idén, 7 országból. Nem is gondoltuk volna, hogy az Egyesült Arab Emírségekből, Kenyából, Ugandából, Magyarországról, Romániából is érkeznek versenyzők. Örülünk, hogy jöttek. Úszásban mind a négy számban zajlik a verseny.”

A férfiak mezőnyében a legjobb úszó címet idén a nagykikindai Veljko Karanović érdemelte ki, női kategóriában pedig a Romániából érkező Teodora Karaba. A Mirko Korovljev-emlékfutamot az adai úszó, Ana Bogićević nyerte meg. Összesítettben a dobogó legfelső fokára a Velika Kikinda csapata állhatott, míg az adaiak a 5. helyen végeztek.

Delfin Kupa
Ada
úszás

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.