Ugrás a tartalomra

Nemzetközi Veterán rögbi versenyt tartottak Tárcsón

2018.08.06
15:13
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi Veterán rögbi versenyt tartottak Tárcsón a klub 40 éves fennállása alkalmából. A nyitó meccset a helyi veteránok az utánpótlással játszották, az összeállításban három lány is bizonyított.

A tárcsói Borac csapat pályája kimondottan a rögbi játékra van kialakítva, ezzel egyedülálló Vajdaságban. A klub még 1978-ban alakult, így egyike a legidősebb sportegyesületeknek Szerbiában és Vajdaságban egyaránt, mondta Radivoj Ćosić edző, a torna egyik szervezője. „Érkeztek vendégeink Zenicáról, Versecről, Újvidékről, Belgrádból, Krusevácról, Nisből, eljött néhány ifjú Horvátországból és ez a mai egy szép rögbi nap lesz Vajdaságban.”

A Bosznia és Hercegovinából érkezett vendégek a zenicai Vukovi Rögbi Klub tagjai. Második alkalommal vesznek részt a tárcsói veteránversenyen, ezen kívül tartják a kapcsolatot a verseci, a zágrábi, a sziszáki és a szinyi csapatokkal - mondta vezetőjük, Andrija Petrović. „Közel tíz éve létezünk, de az idéntől sokkal komolyabban csináljuk, most már valódi, létező klub vagyunk, a törvény értelmében bejegyzett, tehát ez most már sokkal komolyabb.”

A tárcsói Nemzetközi Veterán rögbi verseny jelképes győztese a korban legidősebb helyi Borac Rögbi Klub lett, de minden résztvevő csapat serleggel tért haza.

nemzetközi
veterán verseny
rögbi
Tárcsó
Pancsova

Most

12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.