Ugrás a tartalomra

Nyári cselgáncstábor Magyarkanizsán

2017.08.02
13:38
2017.10.04
12:16
A magyarkanizsai Partizan Cselgáncsklub szervezésében ezekben a napokban zajlik a sportegyesület ötödik nemzetközi nyári cselgáncstábora.

A nyolcnapos edzőtábor munkájában 3 ország 36 cselgáncsnövendéke vesz részt. A gyerekekhez neves vendégek is érkeztek.A kép eltávolítva.

A 3 dormundi, 10 szentesi és 23 magyarkanizsai kis cselgáncsozó lelkesen hajtja végre az edzői utasításokat. A gyerekek legnagyobb örömére két kiválóság, a temerini születésű, ma Baján edzősködő Csihi János, egykori kiváló jugoszláv cselgáncsozó és Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok is meglátogatta őket. Ők a példaképeink, mondta Faragó Ádám 11 éves magyarkanizsai cselgáncsozó. „Én mindig meg szoktam kérdezni, hogy ő-e az, akit láttam az interneten, hogy harcol, és szerintem azért jönnek ide, hogy tanítsanak bennünket.”

Ungvári Miklós a világbajnoki felkészülés közepette is időt szakított arra, hogy végre eleget tudjon tenni a magyarkanizsaiak meghívásának. Nem érkezett üres kézzel, hiszen a ceglédi dzsúdós 25 tiszteletbeli jegyet hozott a cselgáncs világbajnokságra, amelyet a hónap végén Budapesten rendeznek meg, és amelyen 36 évesen még ő maga is indulni fog.

Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó: „A gyerekek szemében látom azt a csillogást, hogy hát tényleg itt van egy élő, egy olimpiai érmes, többszörös Európa-bajnok, lehet vele találkozni, beszélgetni, akár egy autogramot, akár egy fotót kérni tőle. Azt gondolom, kamatostól visszakapja azt, amit tud adni az ember. A gyerekek szeretete olyan lendületet ad nekem, hogy a világbajnokságra ebből is próbálok majd táplálkozni.”

A cselgáncstábor lakóit a Partizan Sport és Rekreációs Egyesületben helyezték el. Ott edzenek, alszanak és étkeznek is, naponta ötször.
Pörzsölt Attila, elnök, Partizan Cselgáncs Klub, Magyarkanizsa: „Megpróbáljuk beleszőni a két edzésbe, délelőtti és délutáni edzésbe a reggeli futást, az minden reggel megtörténik, egy óra futás. Azon kívül megpróbáljuk beleszőni ebéd után egy óra hossza, kettő, egy kis lazítást a városi medencében.”

A nemzetközi dzsúdótábor résztvevőivel Vadász Károly és lánya, Vadász Anna magyarkanizsai edzők foglalkoznak, munkájukat a külföldi gyerekekkel érkezett edzők segítik.isztertanácsának elnökével is tárgyalt.

cselgáncs
Partizan Cselgáncs Klub
Magyarkanizsa
tábor

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.