Ugrás a tartalomra

Nyáron nyit az új TSC-stadion

2021.06.02
20:41
Forrás
Pannon RTV
Nagy tervekkel vág neki az új idénynek a TSC.

Még idén nyáron elkészül a TSC labdarúgó csapatának új stadionja Topolyán. A modern sportkomplexumban nem csak focit lehet majd nézni, hiszen épül egy 48 szobás szálloda, rehabilitációs központ, étterem, illetve múzeum is helyet kap a létesítményben.

Szerbia legmodernebb labdarúgó stadionját építik Topolyán. A több mint négyezer férőhelyes sportkomplexumban a pálya is különleges lesz, hiszen egy úgynevezett hibrid gyepszőnyegen játsszák majd a mérkőzéseket. Ennek telepítése pedig jelenleg is zajlik.

Tóth Kornél, logisztikai menedzser, TSC:

„A technológia lényege az, hogy 20 cm mélységig műfűszálakat épít be a gépezet, amely külföldről, Litvániából érkezett csak a mi kérésünkre. Amikor leszövi ezeket a 20 cm hosszú műfűszálakat, utána történik meg a természetes fű elvetése. Elvetjük, majd innen számítva körülbelül 6-8 hétig tart ameddig kinevelődik a természetes fű. Ez idő alatt megerősödik a levélzete és a gyökérzete is. A gyökérzet ezekre a műfűszálakra rátekeredik egy erős talajt képezve, egy olyan hálózatot, amelyet nagyon nehéz megrongálni, például egy focista általi becsúszással. Sokszor láthattunk már focimeccseken ilyen-olyan jelenteket, amikor az egyik focista a másiknál becsúszik, hogy elvegye a labdát, és akkor fű tégladarabok röpködnek. Ebben az esetben ez nem fog megtörténni, mert ezek a műfűszálak ezt meggátolják.”

„A focipálya padlófűtéssel, ha nevezhető így, csövekkel, ugyanazzal a technológiával készül, mint egy ház padlófűtése. Csövek keringenek végig alatta. Azon a nyugati oldalon található a gerincvezeték, és onnan jön át a keleti felére és tér vissza, így alkot egy zárt kört. Ez azt jelenti, hogy azon kívül, hogy a hó le fog olvadni, de a fűnek a vegetációja sem fog megállni. Még télen is nőni fog a fű valójában. Hogy tényleg úgy érezze a fű, hogy szép idő van és nyár van, akkor még szolár lámpákat fogunk alkalmazni, UV-lámpákat, amelyek folyamatos meghatározó dinamikával közlekednek a focipályán. Ezáltal megkapják a kellő fényt is, alulról pedig a meleget, és még télen is nyírni fogjuk a füvet ahhoz, hogy ez szép és zöld legyen.”

A stadion déli lelátóján egy 48 szobás hotel kap majd helyet, ahol egyebek mellett egy rehabilitációs központ, étterem és múzeum is lesz. A nyugati oldalon pedig az úgy nevezett VIP részleg található, illetve az újságírók is innen követhetik majd a mérkőzéseket.

„Jelenleg a stadion nyugati oldalán tartózkodunk, a főbejárat fölötti részen. Ezt a részt jelöltük ki VIP részlegnek, ahol a vendégeink a tribün használata mellett különböző frissítőket is tudnak fogyasztani, illetve élelmiszert. Benne lesz majd a kínálatban, ezekkel ők élni tudnak. A fejünk felett pedig a VIP páholyok vannak, ahol szintén nevesebb vendégek fognak majd jelen lenni, akik onnan nézhetik majd végig a focimeccseket.”

Topolyán jelenleg mintegy száz munkás dolgozik azon, hogy a TSC labdarúgói már az új stadionban kezdjék meg a következő szezont, szurkolóik előtt, amennyiben azt a járványhelyzet miatt meghozott intézkedések is lehetővé teszik.

Topolyán az új stadion mellé komoly eredményeket is várnak. Zsemberi János klubelnök egyértelmű célként tűzte ki az európai kupaszereplésben való indulás kiharcolását, ehhez azonban erősítésekre is szükség van.

Topolya
stadion
TSC
Tóth Kornél
logisztikai menedzser
Zsemberi János

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.