Ugrás a tartalomra

Nyílt nap a TSC Labdarúgó Akadémián

2018.12.22
13:10
2018.12.22
17:02
Forrás
Pannon RTV
A topolyai TSC Labdarúgó Akadémia épületkomplexumát mutatták be az érdeklődő fiataloknak, szülőknek és szurkolóknak ma délelőtt.

A modern kor követelményeinek minden szempontból megfelelő sportközpont a kollégisták első generációjának otthona, és a helyi, illetve a közeli települések futballista-reménységei is itt edzenek. A látogatók megismerkedhettek az új topolyai stadion makettjével is, amelynek építéséről december 13-án írták alá a szerződést, befejezését és megnyitását pedig 2020-ra tervezik.

A TSC Labdarúgó Akadémiának jelenleg 22 bennlakója van, akik a három topolyai középiskola valamelyikébe járnak. A fiatalok mindennapjai rendkívül szigorú körülmények között telnek, pszichológus, három nevelőtanár, fizioterapeuta, orvos és edzők felügyeletével.

A magyar kormány a Magyar Labdarúgó-szövetség közvetítésével, az akadémia megépítésével támogatta a térséget és az itt élő fiatal sportolókat. A nyílt napra sokan kíváncsiak voltak.

Lőrik Lajos, Topolya: „Azért jöttünk el, hogy hátha a gyerekek kedvet kapnak a focizáshoz, meg hát kíváncsiak voltunk az épületre is.”

Krunc Márió, Csantavér: „Azért jöttem el elsősorban, hogy szétnézzek, mert nekem nagyon megtetszett ez az egész akadémia, és szeretnék bejutni.”

A látogatóknak megmutatták a szobákat, a kupolás tantermet, az öltözőket, konditermeket, az étkezőt, sőt egy olyan kávézót is, ahol a szülők képernyőkön kísérhetik figyelemmel csemetéik edzését. Az intézmény egyfajta kollégiumként működik, a bennlakó középiskolásoknak napi három étkezést biztosítanak.

Beer Boglárka, intézményvezető, TSC Labdarúgó Akadémia, Topolya: „Reggel 6-kor van az ébresztő, ezután kitakarítják a szobájukat, amit ellenőrzünk, aztán reggeli és akik délelőtt járnak iskolába, ők elmennek, ők délután tanulnak és edzenek itt az akadémián, akik meg délután járnak, ők délelőtt edzenek és tanulnak. Kötelező tanulószobánk van, ahol ellenőrizzük és segítünk a gyereknek a tanulásban.”

Az épületkomplexum körbejárását követően a látogatóknak bemutatták az új központi pálya makettjét. A leendő multifunkcionális objektum a világtrendeket követi.

Tölgyesi Huba, marketing-munkatárs, TSC Labdarúgó Akadémia, Topolya: „A focipálya mellett itt lesz hotel, étterem, a labdarúgó klubnak lesz egy külön múzeuma, fun shop, lesz edzőterem, átköltözik ide a TSC asztalitenisz klubja, akik a szuperligában játszanak, valamint úgy lesz kialakítva a pálya is, hogy koncerteket is tudunk majd az épületben szervezni.”

Ebben az épületben a családok akár egy teljes napot is el tudnak majd tölteni, lesz benne játszóház és zárt folyosóval lesz összekötve a szintén épülő medencekomplexummal.

A nyílt nap, a Labdarúgó Akadémia megnyitása óta első alkalommal nyújtott lehetőséget arra, hogy a teljes épületet bárki körbejárja.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC Labdarúgó Klub, Topolya: „Szeretnénk ezzel még közelebb hozni a fiatalokat és a szülőket, a szurkolókat is a klubunkhoz, mert valójában mi egyként kell, hogy működjünk, és tényleg a TSC kell, hogy legyen ennek a mozgatója, középpontja.”

A cél, hogy olyan focistákat neveljenek ki, akik a legmagasabb szintű klubokban is karriert futhatnak majd be.

 

TSC Topolya
Topolya

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.