Ugrás a tartalomra

Országos rekordok is megdőltek a palicsi ultramaratonon (videó)

2017.05.07
16:01
Vasárnap délután közös ebéddel és ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a 11-ik palicsi 6, 12 és 24 órás, valamint 50 és 100 kilométeres nemzetközi ultramaraton és országos bajnokság
Vasárnap délután közös ebéddel és ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a 11-ik palicsi 6, 12 és 24 órás, valamint 50 és 100 kilométeres nemzetközi ultramaraton és országos bajnokság. A futóverseny szombat délben kezdődött, de éjfélkor is indítottak újabb futamokat. A versenyen három új országos csúcs is született. A pisztolylövés azt jelezte, hogy pontban éjfélkor startolt a 12 órás maraton, illetve a 100 kilométeres versenytáv, miközben a 24 órás maraton résztvevői a verseny feléig érkeztek, ekkorra a legjobbak már jócskán 100 kilométer felett teljesítettek. palicsi ultramaraton 3 palicsi ultramaraton 1 Az 50 kilométeres versenyszám reggel hat órakor indult. A 24 órás futóverseny egyben országos válogató volt a világbajnokságra. Összesen 76-an érkeztek célba különböző versenyszámokban. A verseny hőse az apatini Pap Ferenc, aki a legidősebb versenyzőként már többször végigfutotta a 24 órás maratont. „Egyszerű az egész. Fönt voltam április 22-én, a Fruska gorán, ott is nagyon nehéz feltételek közt leszaladtam 81 kilométert és megsértettem a bal nagyujjamat a lábamon. És most azzal bicegtem, másképp több lett volna itt sokkal.” palics ultramaraton 7 palics ultramaraton 6 A versenyen három új országos csúcs született. Čegar Lukić Mariana 6 órás maratonon 68 egész 41 század kilométerrel állított fel új szerbiai rekordot. Čegar Lukić Mariana, versenyző, AK Apatin: „Mikor hallottam, hogy az országos csúcs 65 kilométer, úgy gondoltam, hogy az nem olyan nagy, hogy ne lehessen megdönteni, de aztán a verseny vége felé rájöttem, hogy igen is sok az a 65, de aztán sikerült mégis majdnem 69 kilométert lefutnom.” palics ultramaraton 5 Az 50 kilométeres versenytávot a belgrádi Nora Trklja 3 óra 46 perc és 4 másodperc alatt teljesítve állított fel új országos csúcsot. Nora Trklja, versenyző, AK Crvena Zvezda, Belgrád: „Őszintén, kicsit nehéz volt. Sok versenyem van mostanában. Gondolkodtam, részt vegyek-e. El is akartam állni útközben, de a harmincadik kilométer után valami megtört bennem és jó volt minden. A maradék húszon minden szuper volt. Úgyhogy túléltem.” palics ultramaraton 3 Mihal Šulja, a pancsovai Dinamo maratonfutója a 24 órás versenyben 227 egész 52 század kilométert talpalva szépen túlteljesítette az eddigi országos rekordot és csak stábunknak nyilatkozott azonnal, miután célba ért. „- Nagyon boldog vagyok. Nem is tudom elmondani, egy perce értem célba. Nem tudom. Számítottam erre. - Ez hatalmas eredmény. - Igen. Tényleg leírhatatlan. Nem is tudok mit mondani, nem tudom kifejezni az érzéseimet.” palics ultramaraton 2 A 11-ik palicsi ultramaraton ünnepélyes díjátadással zárult.



ultramaraton
eredmény

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.