Ugrás a tartalomra

Ötgólos meccsekkel, madridi és donyecki győzelemmel kezdődött a szerda a BL-ben

2023.10.04
21:12
2023.10.04
22:39
Forrás
nemzetiport.hu
A labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának második fordulójában az Atlético Madrid 3–2-re legyőzte a Feyenoordot. A H-csoportban pedig egy őrült meccsen, kétgólos hátrányból felállva nyert 3–2-re a Sahtar Doneck a belga Royal Antwerp otthonában.

Az első félidőben jó kis gólpárbajt láthatott a madridi közönség. Simeone csapata érdekes öngóllal juttatta vezetéshez a Feyenoordot. Bár Álvaro Morata gyorsan egyenlített, Dávid Hancko révén a 34. percben ismét a vendégek szerezték meg a vezetést. Az első félidő ráadásának negyedik percében Antoine Griezmann érdekes „lecsücsülős” gólt lőtt – így félidő 2–2-vel zárult.

Éppen elkezdődött a második 45 perc, és Morata második góljával immár az Atlético vezetett. A Feyenoord nagy energiát mozgósított az egyenlítésért. Többet birtokolta a labdát, és jóval több támadást vezetett, és több szögletet is végezhetett el. Ám hiába az intenzív támadójáték, a hollandoknak nem jött össze az újabb gól. Simeone csapata mindent kivédekezett, így 3–2-re győzött.

A másik mérkőzésen a Royal Antwerp a Sahtart fogadva már 3 perc után előnybe került. Mi több, a 18 éves Arthur Vermeeren második gólpasszát követően a 33. percben már 2–0 volt a hazaiaknak. Jött a szünet, és rendezte sorait a Sahtar Doneck, amely a 48. percben máris szépített, majd a 71. és a 76. percben szerzett gólokkal megfordította a meccset – Danilo Sikan duplázott.

Összességében ezután is veszélyesebbek voltak az ukránok, de a 97. percben jöhetett volna a dráma, hiszen tizenegyeshez jutott az Antwerp. A Tottenhamből és a belga válogatottból ismert Toby Alderweireld állt oda, de elhibázta, így maradt az ukrán vezetés, majd győzelem.  

Bajnokok Ligája
labdarúgás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.