Ugrás a tartalomra

Palicson szervezik meg az Európai Egyetemi Játékok evezős versenyét (videó)

2016.11.13
14:50
Az Európai Egyetemi Sportszövetség 2017-ben Palicson szervezi meg az Európai Egyetemi Játékok evezős versenyét, július 13
Az Európai Egyetemi Sportszövetség 2017-ben Palicson szervezi meg az Európai Egyetemi Játékok evezős versenyét, július 13. és 16. között. A nyolcas evezősök jövőre megtartandó bajnokságát ma délben a Palicsi-tó mellett népszerűsítették egy rövid verseny keretében, amelyen horvátországi és szerbiai sportolók mérték össze tudásukat. A horvátországi Zágráb után a Palicsi-tavon rendezik majd meg az Európai Egyetemi Játékok nemzetközi evezős versenyét, amelyre több száz egyetemi hallgatót várnak Európa minden szegletéből. A hideg idő ellenére ma is nagyon sokan szálltak vízre, ugyanis egy promóciós verseny keretében ismertették a megrendezendő verseny részleteit, amely júliusban lesz majd megtartva Palicson. A fiúk és lányok mezőnyében szerbiai és horvátországi csapatok tagjai versenyeztek a Palicsi-tavon, és népszerűsítették a sportot. A jövő évi bajnokság ugyan még távol van, a fiúkra és lányokra azonban kemény felkészülés vár, ha sikerrel szeretnének szerepelni a 2017-es nemzetközi tornán. Csőke Boglárka, a Palicsi Evezősklub tagja: „Komolyan oda kell figyelni, nem szabad félvállról venni, mert ez egy nagyon nehéz sport, minden izmot megmozgat.”



Palics gazdag múlttal rendelkezik az evezős versenyek és bajnokságok megszervezése terén. Annak ellenére, hogy a tóban nem javallott a fürdés, pezsgő sportélet van itt, és kedvelt helyszín az evezősök körében. Az Európai Egyetemi Sportszövetséggel is jó az együttműködés. Josip Kostelić, technikai küldött, Európai Egyetemi Sportszövetség: „A következő évben Palics lesz a házigazdája az Európai Egyetemi Játékok evezős versenyének. 50 és 80 között lesz a résztvevő egyetemek száma, összesen mintegy 22 országból.” A Szerbiai Evezős Szövetség főtitkára szerint a 2017-es verseny célja, hogy népszerűsítsék a sportot. Palics ebben is élen jár, ugyanis itt rendezik meg a nemzetközi evezős regattát, a vajdasági nyílt bajnokságot. Az európai egyetemi bajnokság jövőre lesz, így még van idő kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokra a helyszínt és az infrastruktúrát illetően. Nebojša Jevremović, főtitkár, Szerbiai Evezős Szövetség: „Úgy gondolom, hogy ez egy ideális alkalom arra, hogy Palicson néhány infrastrukturális fejlesztést befejezzenek, hogy normális feltételeket teremtsenek az evezős versenyek megszervezésének további fejlődéséhez. Fontos, hogy egy napon majd felépülhessen egy új központ az evezősöknek. Ez nemcsak a palicsi és a szabadkai sportéletet, hanem a vajdasági és a szerbiai evezőssportot is segítené.” A vasárnap délben megrendezett népszerűsítő versenyen az evezős nyolcasoknál a fiúk mezőnyében a belgrádi Partizan, a lányoknál az ugyancsak belgrádi Grafičar, illetve a Crvena Zvezda kombinált csapata bizonyult legjobbnak. Ezután kiosztották az érmeket, majd az EUSA tagjai a szerbiai és vajdasági evezős szövetségek képviselőivel, illetve a szabadkai önkormányzat illetékeseivel tanácskoztak a jövő évi bajnokság megszervezésének részleteiről.
verseny
nemzetközi
evezés

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.