Ugrás a tartalomra

Pekler Zalán harmadik aranyérmét is megszerezte az Európa Játékokon

2023.06.25
16:01
Forrás
MTI
Pekler Zalán aranyérmet nyert, egyúttal olimpiai kvótát szerzett a férfi kisöbű szabadpuska összetett számában az Európa Játékok Wroclawban zajló sportlövő versenyén.

A komáromiak klasszisa a 3x20 lövéses alapversenyből 593 körrel a harmadik helyen került be a nyolcas döntőbe, melyben két olyan sportoló volt, akinek volt már kvalifikációja a nyári játékokra, így Pekler az aranyért hét, a kvótáért öt riválissal küzdött meg. A fináléban fokozatosan javuló teljesítménnyel a magyar lövő a második helyen zárt és bekerült az aranymeccsbe, amivel megszerezte a kvótát, miután döntős riválisa a párizsi helyét már korábban megszerző cseh Jiri Privratsky volt.
    A győzelemért rendezett mérkőzést aztán simán, 16-10-re nyerte meg Pekler Zalán, aki harmadik EJ-aranyérmét gyűjtötte be azok után, hogy csütörtökön Mészáros Eszterrel a légpuska vegyescsapatban, szombaton pedig Hammerl Somával és Péni Istvánnal a légpuska férfi csapatversenyében diadalmaskodott.
    Pekler a magyar sportlövők első párizsi kvótáját szerezte meg.

Európa Játékok
Pekler Zalán

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.