Ugrás a tartalomra

Ping-pong Határok Nélkül

2023.09.09
13:52
2023.09.09
20:26
Forrás
Pannon RTV
Közel 80 résztvevővel szervezték meg a délvidéki Ping- pong Határok Nélkül asztalitenisz tornát Tóthfaluban. A helyi sportolók mellett Magyarországról, Romániából és Szlovákiából is érkeztek résztvevők.

Megtelt asztaliteniszezőkkel a tóthfalusi Sportcsarnok. A gyerekek mellett a felnőtt amatőr és profi sportolók is kipróválhatták magukat a versenyen.

Várady Kraicsi Wilhelm Patrick, asztaliteniszező, Románia: „Eddig nagyon jól érzem magam, minden nagyon kényelmes, nagyon jó a terem, az asztalok is, a labdák is, nagyon jól érzem magam.”

A tóthfalusi Sportcsarnokot nemrégiben adták át rendeltetésének és a helyiek célja, hogy élettel töltsék meg azt. Most az asztaliteniszt szeretnék népszerűsíteni.

Utasi Jenő, plébános, Tóthfalu: „Két fontos célunk van, az egyik, hogy bekapcsolódjunk a nemzetközi ping pong szervezetbe, a másik pedig helyi jelleggel, hogy elsősorban Magyarkanizsa község területén a kis településeket felkarolni és népszerűsíteni a gyerekek körében ott is az asztaliteniszt.”

A programot közel négy év tervezés után sikerült megvalósítani és hagyományt szeretnének belőle teremteni.

Bata Károly, szervező: „Megkerestek, hogy belépnék-e Magyarországon, mint szerbiai, mivel én határon túli vagyok, vagyis most én az anyaországban vagyok, elvállaltam. Nekünk az a feladatunk, hogy évente egy versenyt meg kell szerveznünk a saját hazánkba, saját szülőfalunkba.”

A legjobban teljesítők serlegben, éremben részesültek a torna végén.

ping pong
Határok nélkül
verseny
Tóthfalu

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.