Ugrás a tartalomra

Pityeregve búcsúzott Messi

2021.08.08
16:59
2021.08.08
17:19
Forrás
nemzetisport.hu
Az argentin világklasszis labdarúgó sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan, hogy 21 év után elhagyja a katalán klubot.

„Nem tudom, képes leszek-e beszélni – kezdett bele mondandójába Lionel Messi. – Az utóbbi napokban csak gondolkodtam és gondolkodtam, mit is mondhatnék, de semmire sem jutottam, leblokkoltam. Nagyon nehéz nekem ennyi év után, hiszen itt élek régóta, nem voltam erre felkészülve. Még az idén is meg voltam győződve arról, hogy itt folytatom, hiszen mindannyian így akartuk, de hiába szeretek itt élni, hiába imádom a klubot, ma mégis el kell köszönnöm.”

A folytatásban Messi röviden felidézte, hogyan és mikor érkezett a klubhoz, mennyire élvezte mind futballistaként, mind családapaként a Barcelonában felépített életét.

Arról egyelőre nem esett szó, hol folytatja a karrierjét. Újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a Paris Saint-Germain egy lehetőség, de még nem dőlt el semmi.

Szóba került az a világhálót néhány napja bejáró fotó is, amely Messit párizsi labdarúgók (Neymar, Di María, Paredes, Verratti) társaságában örökítette meg Ibizán, és amelyet látván sokan azt a következtetést vonták le, hogy már pecsét került a párizsi szerződésre, és az utóbbi napok barcelonai fejleményei csak egy színjáték részét képezik.

„Az csak egy vicc volt – érkezett a magyarázat. – Neymar felhívott, mondta, hogy a többiekkel álljunk össze egy képre, és milyen jó vicc lesz azt sugallni, hogy Párizsba igazolok. Aztán, hogy az emberek ebből a képből milyen következtetést vontak le, az egy másik kérdés, de ez tényleg nem volt több néhány jó barát nyaralás közbeni tréfájánál.”

Messit több európai elit klub is szívesen látná soraiban, és mivel a Paris Saint-Germain keddre kibérelte a párizsi Eiffel-tornyot – mint tette Neymar szerződtetésekor –, sokan biztosra veszik, hogy a megerősítés vasárnapi elmaradása ellenére az argentin világklasszis a francia csapatban folytatja a pályafutását. A L'Équipe vasárnapi híre szerint Messi a hét utolsó éjszakáját már Párizsban tölti.

Lionel Messi
Messi

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.