Ugrás a tartalomra

Portugália–Wales 2:0

2016.07.06
22:53
Története során másodszor jutott be Portugália a labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjébe
Története során másodszor jutott be Portugália a labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjébe. Ronaldo és Nani góljával kettő nullára győzte le Wales csapatát a tegnapi mérkőzésen. A tornán eddig várakozáson alul teljesítő Portugáliának volt mit bizonyítania az első elődöntő során. Ellenfele, az elképesztően jó teljesítményt nyújtó Wales története során először vett részt nagy tornán és küzdötte magát az elődöntőbe. A találkozó első félideje szinte semmi izgalmat nem hozott. A taktikai csata lefedte ugyan a teljes középpályát, azonban a jól záró védelmeknek köszönhetően kevés kapuralövést láthatott a közönség. Az eseménytelen első félidő után azonban a második játékrészre már felpörögött állapotban jöttek ki a játékosok – főként Ronaldo. Az 50. percben Guerreiro szöglete után Cristiano Ronaldo mindenkinél magasabbra ugrott és a hálóba bombázott fejjel. 1-0. Ez volt Ronaldo 9. Eb találata, és ezzel beérte az örökgóllövőlista élén Michel Platinit, sőt ő lett az első játékos, aki hét Eb-meccsen is betalált. A zöld mezben játszó portugálok három perccel később pontot tettek a továbbjutás kérdésének végére. Az 53. percben Ronaldo kapuralövésébe Nani tudott tökéletesen beleérni és így a hálóba juttatni a labdát, 2-0. Gareth Bale-ék erre már nem tudtak megfelelő taktikai választ adni. A portugálok pedig tökéletesen kivédekezték a találkozóból hátramaradt 30 percet. A portugáloknak a rendes játékidőben ez volt az első győzelmük az Eb-n, de ez mindjárt Eb-döntőt ért. A ma este 9 órakor kezdődő Franciaország–Németország mérkőzésen eldől ki lesz a portugálok ellenfele a vasárnapi fináléban.  

Portugália és a kontinenstorna legnagyobb meglepetéscsapata, Wales csap össze

A világsztárokkal teletűzdelt, de az Eb-n halvány teljesítményt nyújtó Portugália és a kontinenstorna legnagyobb meglepetéscsapata, Wales csap össze a franciaországi Európa-bajnokság szerdai elődöntőjében, Lyonban. A Real Madrid szélsői, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale egymás ellen lépnek pályára. A walesi szövetségi kapitánynak komoly gondot okoz, hogy csapata egyik legjobbja, Aaron Ramsey, valamint Ben Davies eltiltás miatt nem játszhat az elődöntőben. A másik oldalon William Carvalhónak kell kihagynia a meccset sárga lapok miatt, Pepe szereplése pedig kisebb combsérülése miatt kérdéses. A másik elődöntőben holnap a házigazda Franciaország és a nagy esélyes Németország játszik majd. A labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét vasárnap rendezik meg Párizsban.

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.