Ugrás a tartalomra

Profi focisták módjára vonultak be a TSC táborozói az akadémia pályáira

2023.07.10
13:02
2023.07.10
17:01
Forrás
Pannon RTV
150 gyerek vesz részt idén a TSC focitáborában.

A sportrendezvényt negyedik alkalommal szervezte meg a TSC akadémia főként az alközpontjaikba járók számára. A gyerekekkel egy héten át edzők foglalkoznak, az edzéseken túl a szórakozás sem marad el.

Profi focisták módjára vonultak be a TSC táborozói az akadémia pályáira. A gyerekeknek nagy élmény ez a rendezvény.

Péter Ádám, táborozó: "A hangulat az nagyon jó, negyedik éve vagyok itt és minden edzésen négy feladat van, van egy egy az egyre, a foci, vannak ilyen funny game-ek és labdatartás."

Bede Borisz, táborozó: "Segít a fejlődésben, a barátszerződésben meg nagyon jól lehet itt magadat érezni, a terveim meg először is, hogy felvegyenek a TSC-be, aztán meg egy jó ideig itt szeretnék focizni."

A 2011-2016-es korosztály vesz részt a TSC táborban, 3 nagyobb csoportra osztva. Az edzők egyszerre 12 gyerekkel foglalkoznak, napi szinten két kétórás edzésblokkban.

Drašković Boris, a TSC alközponti koordinátora: "Maga az edzés úgy működik, hogy a két óra hosszán belül négy állomás van, ahol különböző feladatokat végeznek a gyerekek és 20 perces blokkokban dolgoznak, illetve a blokkok között van van egy kis szünet, vizet inni, elbeszélgetni a kollégákkal, mi az ami esetleg nem úgy működött, tehát tanácsokat adnak nekik, javítanak."

Az utánpótlás nevelésben és a sport szeretetére nevelése tekintetében is fontos ez a tábor - emelte ki Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója.

"Egy nagyon szép rendezvény, amelyen keresztül adunk jelet a másik csapatoknak is, hogy igenis mi foglalkozunk azzal, hogy a kisgyerekeknek megadjuk azt a játékos élményt a labdarúgásban, a labdarúgáson keresztül, hogy ők később úgy fogják fel, hogy igenis fontos a sport."

A játékos edzéseken túl kvízjáték és az edzők elleni mérkőzés is szerepel a TSC táborának programjában.

tábor
futball
gyerekek
Topolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.