Ugrás a tartalomra

A Real Madrid és a Manchester City is nagyot lépett a továbbjutás felé

2024.02.14
07:23
2024.02.14
07:37
Forrás
MTI
A Real Madrid a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig, míg a címvédő Manchester City az FC Köbenhavn vendégeként győzött, így közel került a továbbjutásához a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Lipcsében remekül kezdte a meccset a hazai együttes és másfél perc után a kapuba talált - igaz, lesről -, majd szinte rögtön ezután újra helyzetbe került. Az első húsz percben a Realnak láthatóan komoly nehézségeket okozott a lipcseiek játéka, ám a hazai helyzetek rendre kimaradtak. A folytatásban javult a vendégegyüttes és a szünetig mindkét félnek akadt még lehetősége, ám ezekkel egyik sem tudott élni.

A fordulás után Brahim Diaz gyönyörű góllal gyorsan előnyhöz juttatta a spanyol gárdát, az RB Leipzig viszont hátrányban sem roppant össze, de hiába jutott el helyzetekig, képtelen volt a kapuba találni. A Real a lefújásig szintén nagy helyzeteket hagyott kihasználatlanul, de az eredmény már nem változott.

Koppenhágában a Manchester City óriási fölényben játszott, és az első félidőben rengeteg helyzetet dolgozott ki, amiből kettőt értékesített, előnye azonban csak egy gól volt a szünetben. A második játékrész már kevéssé volt mozgalmas, de Josep Guardiola vezetőedző csapata a hajrában megduplázta előnyét és szinte eldöntötte a párharcot.

A visszavágókat március 6-án rendezik Madridban és Manchesterben.

Ma további két párharccal folytatódik a legrangosabb nemzetközi labdarúgó kupasorozat. A római Lazio a Bayern Münchent, míg a Paris Saint-Germain a spanyol Real Sociedadot látja vendégül.

    Eredmények, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
RB Leipzig (német)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
---------------------------------------------------
gólszerző: Diaz (49.)

FC Köbenhavn (dán)-Manchester City (angol) 1-3 (1-2)
----------------------------------------------------
g.: Mattsson (34.), illetve De Bruyne (10.), Silva (45+1.), Foden (92.)

Bajnokok Ligája
labdarúgás
Real Madrid
RB Leipzig
Manchester City

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.