Ugrás a tartalomra

A Real nyerte a 251. el Clásicót

2022.10.16
18:43
2022.10.16
19:32
Forrás
Nemzetisport
Real Madrid 3–1-re legyőzte odahaza a mérkőzésre éllovasként érkező Barcelonát, és a címvédő ezzel a sikerrel a tabella élére ugrott.

A hazai csapatnál Thibaut Courtois, a másik oldalon Memphis Depay, Héctor Bellerín, Andreas Christensen és Ronald Araújo is sérülés miatt kihagyta az összecsapást. A kevesebb hiányzóval felálló madridiak már a 12. percben Karim Benzema találatával megszerezték a vezetést.

A 35. percben már kettővel vezetett a hazai csapat. Egy szép akció végén Federico Valverde a 16-oson kívülről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A félidőig nem változott az eredmény. Xavi a 60. percben beküldte a Ferran Torres, Gavi, Jordi Alba triót, a hajrá előtt bevetette Ansu Fatit is. Aki remekül adott be a bal oldalról, Lewandowski finom sarkazása után Ferran Torres szépített. A ráadásban Rodrygo kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt, így 3–1-re nyert a Real, és a tabella élére ugrott. A Real Madrid és a Barcelona küzdelmei messze földön híresek: eddig minden fronton 251 mérkőzésen csaptak össze, százszor nyertek a madridiak, 99-szer a barcelonaiak, 417 realos gólra 412 barcás találat jutott. Joggal nevezik a világon az egyik legnagyobb rangadónak.

El Clásicó
Real Madrid
Barcelona
labdarúgás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.