Ugrás a tartalomra

Rio 2016: Davor Štefanek olimpiai bajnok (videó)

2016.08.17
07:56
2020.02.25
08:50
Olimpiai bajnok lett a szabadkai birkózó, Davor Štefanek
Olimpiai bajnok lett a szabadkai birkózó, Davor Štefanek. A szerb sportoló az ország első érmét szerezte meg a riói ötkarikáson. Ezzel mindkét álma megvalósult, mivel a 2014-es világbajnoki dobogó legfelső foka után a brazíliai emelvény tetejére is felállhatott. Davor Štefanek a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében örmény ellenfelét győzte le. Davor Štefanek betartotta ígéretét, miszerint felkerül a neve a Szabadkai Olimpiai Bajnokok Kútjára. A sok befektetett munka eredményében nemcsak Davor, de egész családja is biztos volt. Davor Štefanek álma kedd este teljesült. A Rio de Janeiróban zajló XXXI. nyári olimpián a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportja döntőjében legyőzte örmény ellenfelét és ezzel pályafutása legnagyobb sikerét érte el. A megmérettetés éjszakáját követő délelőtt a család tagjai a konyhában chatan beszélgettek olimpia bajnokkal és közösen nézték a Davortól kapott videókat.



A világelső és olimpiai bajnok Davor édesanyja a belső szobában mutatta fiai régi játékait. Szerinte nagyon fontos, hogy a szülők mindig ott legyenek a gyermekeik mellett. Fia munkásságának csúcsán örömmel emlékezett vissza a régi időkre. Štefanek Gyöngyi: „Mentem velük és mindig ott voltam velük. Ennek azt hiszem, hogy megvan az eredménye, mert egy szülőnek ott kell, hogy legyen a gyereke mellett, mindig. Támogatni kell, ha veszít, ha győz, mert az nagyon sokat jelent a gyereknek.” Davor édesapja, Damir is birkózott, edző is volt. Büszkén mutogatja fia érmeit. „Kívántam az Istentől és a fiamtól: legyen az első, aki hoz érmet. Így volt, sikerült!” A befektetett munka meghozta a gyümölcsét: Davor Štefanek olimpiai bajnok lett, így 32 év után a szerb birkózók ismét érmet szereztek az olimpián. 1976-ban Montreálban szintén egy szabadkai versenyző Momir Petković állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.
Szabadka
aranyérem
Davor Štefanek
birkózás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.