Ugrás a tartalomra

Röplabda Eb: Szerbia válogatottja győzelemmel zárta a csoportkört

2021.09.08
07:47
2021.09.08
07:55
Forrás
Pannon RTV
Szerbia férfi röplabda-válogatottja négy győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört az Európa-bajnokságon, mivel kedden az utolsó csoportmérkőzésén3:2-re (25:23, 22:25, 25:16, 28:30, 15:5) nyert Görögország csapata ellen.

Slobodan Kovač szövetségi kapitány csapata jól kezdett és az első játszmát meg is nyerték. A második szettben azonban a görögök játéka feljavult. A jó nyitásokkal nagyban megnehezítették a szerb válogatott dolgát és sikerült is kiegyenlíteniük. A harmadik játékrészben ismét Szerbia legjobbjai vették át az irányítást és 9 pontos különbséggel ismét előnybe kerültek. A negyedik szett igazán kiegyenlített csatát hozott. Egyik csapatnak sem sikerült jelentősebb előnyre szert tennie. A játszma hajrájában a szerb csapatnak két mérkőzéslabdája is volt, de végül a görögöknek sikerült kiegyenlíteniük (28:30). A mindent eldöntő szettben azonban nem volt kétséges a győztes személye. A szerb csapat sorozatban szerezte pontjait és 15:5-ös eredménnyel megnyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést is.

Szerbia válogatottja ezzel már biztos, hogy másodikként jut tovább a csoportjából a házigazda Lengyelek mögött. Ez azt jelenti, hogy a nyolcaddöntőben a C csoport harmadik helyezett együttesével találkozik majd. A C csoportban még nem dőlt el a sorrend , de a szerb csapat valószínűleg az olimpiai ezüstérmes Oroszországgal játszik majd a 8 közé jutásért.

férfi röplabda válogatott
Röplabda Európa-bajnokság

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.